RED Company ontwikkelt 195.000 m² in Amsterdam

0

In het Schinkelkwartier te Amsterdam ontwikkelt RED Company het Think District: een innovatieve, duurzame nieuwe wijk waar inclusief wonen en werken in balans is met de natuur. Aan de Johan Huizingalaan komen ca. 1.100 woningen voor alle doelgroepen en twee zeer duurzame en iconische nieuwe kantoren. Dit alles in een parkachtige setting met ondergronds parkeren en een sterke verbinding met de Nieuwe Meer. De totale ontwikkeling omvat ca. 195.000 m².

Het Think District is vormgegeven in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam en architectenbureau Powerhouse Company. De duurzame gebiedsontwikkeling bestaat uit ca. 1.100 woningen, twee kantoorgebouwen van 35.000 m² (nieuwbouw) en 34.000 m² (herontwikkeling), 8.000 m² aan commerciële- en maatschappelijke voorzieningen en 1.200 ondergrondse parkeerplaatsen. De woningen worden gerealiseerd in 4 woonblokken en zijn in alle categorieën beschikbaar. De twee kantoren zullen beiden state-of-the-art worden gerealiseerd, voldoen aan de hoogste gezondheids- en duurzaamheidseisen en zullen na ontwikkeling klaar zijn voor het werken van de 21e eeuw. De verschillende bouwblokken zijn gelegen in een bijzonder stadspark, met een groot scala aan publieke ruimtes, inclusief verschillende sportfaciliteiten, dat wordt verbonden met de Nieuwe Meer. Zo wordt het Think District een voor Amsterdam uniek ecosysteem van wonen, werken en recreëren.

In de nieuwe kantoren staan ontmoeting, welzijn en duurzaamheid en techniek centraal. Spectaculaire atriums vormen het hart van de gebouwen en stimuleren interactie tussen de verschillende gebruikers. De gebouwen worden zo ontworpen dat het stadspark doorvloeit in en op het gebouw en de combinatie met een WELL Platinum en BREEAM Outstanding certificering maakt de gebouwen niet alleen duurzaam, maar ook gezond. De nieuwe kantoren worden ontworpen door Powerhouse Company en Office Winhov.

Het ruim opgezette stadspark, waar Delva Landscape Architecture and Urbanism een eerste ontwerp voor heeft gemaakt, bestaat uit gevarieerde publieke ruimtes, zoals parken, pleinen en wandelpaden en watergangen. Duurzaamheid en gezondheid spelen een belangrijke rol in het gebied. Daarom wordt beweging en sport gestimuleerd door het ontwerp van deze openbare ruimtes. Hiermee sluit Think District naadloos aan bij de naastgelegen Nieuwe Meer, één van Amsterdams grootste recreatiegebieden. De prominente plek van het landschap binnen Think District zorgt ervoor dat het een katalysator van biodiversiteit is voor de gehele omgeving.

De Gemeente Amsterdam heeft het Schinkelkwartier als één van de nieuwe uitbreidingsgebieden aangewezen waar de komende jaren 11.000 nieuwe woningen, 300.000 m2 kantoorruimte en tal van voorzieningen gebouwd gaan worden. In samenhang met de plannen voor het doortrekken van de Noord-Zuidlijn, maakt dit het Schinkelkwartier een dynamisch nieuw stuk Amsterdam. Een nieuw stuk Amsterdam waarin het Think District een prominente rol krijgt met ruimte mobiliteitsvoorzieningen en een uitstekende connectie naar Schiphol, de Zuidas en het stadscentrum van Amsterdam.

In deze transactie is RED Company juridisch en fiscaal bijgestaan door Allen & Overy en DLA Piper. De verkoper is bijgestaan door CBRE. ABN AMRO treedt op als financieringspartner voor RED Company.

Binnenkort volgt meer informatie over deze ontwikkeling.

PROJECT CREDITS
Ontwikkelaar: RED Company
Financieringspartner: ABN AMRO
Adviseur verkoper: CBRE
Juridisch Adviseurs: Allen & Overy | DLA Piper
Masterplan, coördinerend architect woningbouw en architect nieuwbouw kantoor: Powerhouse Company
Architect herontwikkeling bestaande gebouw: Office Winhov
Landschapsarchitect: Delva Landscape Architecture & Urbanism
Projectmanagement: DVP
Constructeurs: Van Rossum | BREED Integrated Design
Adviseur installaties: DVP Smart Concepts | Roodenburg
Adviseur bouwfysica, duurzaamheid & gezondheid: DGMR
Branding: Build in Amsterdam
Graphic Design: George & Harrison
Concept & Placemaker: Anne van der Zwaag
Adviseur ruimtelijke ordening: Mees Ruimte & Milieu
Adviseur RED Company: Shamrock Vastgoed

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?