INDUSTRIAL real estate partners: Logistiek vastgoed gewilder dan ooit

0

Zowel door gebruikers als door beleggers is in 2021 een record aan logistiek vastgoed opgenomen

Dit blijkt uit het zojuist verschenen research rapport “LOGISTICS REAL ESTATE, Dutch Market Report 2022”, uitgebracht door INDUSTRIAL real estate partners. Het makelaarskantoor, dat als enige in Nederland gespecialiseerd is in de markt voor logistiek en industrieel vastgoed en vanuit 3 kantoren actief is, registreert samen met Bak Property Research jaarlijks alle gebruikers- en beleggingstransacties in dit segment.

De totale opname in 2021 door gebruikers bedroeg 4,1 miljoen m², 20% meer dan in 2020. De zuidelijke regio’s hebben hun positie als belangrijkste logistieke gebied herwonnen. Net als in 2021 betrof het merendeel van de opname nieuwbouw. E-commerce maar ook het algeheel herstel in de markt voor logistieke dienstverlening waren hier debet aan.

Binnen het nieuwbouwsegment is de opname van het aandeel build-to-suits weer toegenomen. Speculatieve ontwikkelingen vormen echter een steeds groter deel van het aanbod en waren ook in 2021 weer succesvol. Het totale aanbod daalde, en met een verwacht tekort aan bouwlocaties kan dit op termijn leiden tot marktverkrapping. De huurniveaus zijn breed gestegen.

Logistiek vastgoed is nog gewilder geworden als investeringscategorie. Het beleggingsvolume bedroeg € 5 miljard, wederom een record. Prime yields liggen nu ruim onder 4%.

Het complete rapport is hier te downloaden.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?