Elmar Schoonbrood wordt Co-CEO bij Multi Corporation

0

Multi Corporation, het toonaangevende pan-Europese platform voor geïntegreerde vastgoedbeheerdiensten, kondigt met onmiddellijke ingang de benoeming aan van Elmar Schoonbrood tot fulltime bestuurslid en Co-CEO, naast huidig bestuurslid Steven Poelman.

Elmar was voorheen Managing Director bij Blackstone, ’s werelds grootste alternatieve vermogensbeheerder, in Londen waar hij leiding gaf aan Blackstone’s Europese en Turkse retailbeleggingen. Hij was ook verantwoordelijk voor het toezicht op Multi Corporation voor Blackstone sinds hij in 2014 bij de firma in dienst trad. De benoeming zal Multi Corporation in staat stellen om het bedrijf verder te ontwikkelen en te laten groeien en haar ambitieuze plannen voor de toekomst te realiseren.

Elmar Schoonbrood, Co-CEO van Multi Corporation, merkt op:
“Multi is uitgegroeid tot Europa’s toonaangevende retailplatform voor geïntegreerde vastgoedbeheerdiensten en is perfect uitgerust om de beste one-stop-shop voor vastgoedbeleggers in heel Europa te worden. Het bedrijf bevindt zich in een zeer sterke positie en ik ben enthousiast om te helpen voortbouwen op het succes dat tot nu toe is bereikt. Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met mijn jarenlange Multi collega en Co-CEO, Steven Poelman, met wie ik al meer dan 8 jaar samenwerk.”

Adam Shah, Head of Real Estate Asset Management Europe bij Blackstone, licht toe:
“Elmar heeft een cruciale rol gespeeld in de groei en het succes van Multi Corporation in de afgelopen jaren, door het bedrijf te helpen uitgroeien tot een onderneming die vandaag de dag meer dan 80 objecten actief beheert in 13 landen in Europa. Met Elmar en Steven aan het roer, is Multi goed gepositioneerd om zichzelf te consolideren als een best-in-class asset manager voor zijn klanten”.

Volledige biografie:
Elmar Schoonbrood werd in juni 2021 benoemd tot bestuurslid van Multi Corporation. Hij heeft meer dan 17 jaar ervaring in de Europese vastgoed- en vastgoedschuldsector. Voorheen was hij Managing Director bij Blackstone in Londen, waar hij de Europese retailinvesteringen van Blackstone in Europa en Turkije beheerde.

Voordat hij in 2014 bij Blackstone in dienst trad, gaf Elmar leiding aan het Europese non-performing loan workout team bij Oaktree Capital Management en daarvoor aan het Europese loan workout team bij Morgan Stanley (CMBS Special Servicing). Daarnaast werkte Elmar in verschillende vastgoed- en structured finance-functies bij Credit Suisse, Fitch Ratings en IPD. Alle functies waren gevestigd in Londen. Elmar heeft een MA in Real Estate van Kingston University en een BA in Business Administration van Fontys Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen.

Over Multi
Multi Corporation is het toonaangevende pan-Europese platform voor geïntegreerde diensten op het gebied van vastgoedbeheer. Sinds de oprichting in 1982 heeft het bedrijf meer dan 200 mixed use projecten opgeleverd met een totaal BVO van meer dan 5 miljoen m², met een asset value van bijna 13 miljard Euro en het winnen van meer dan 200 industrie awards. Multi beheert nu meer dan 80 gebouwen in heel Europa en verwelkomt meer dan 400 miljoen klanten per jaar, die naar schatting 4 miljard euro uitgeven in meer dan 6.000 winkels, restaurants en vrijetijdsvoorzieningen. Multi biedt een volledig spectrum van diensten aan, waaronder actief asset en property management, winkelcentrum operations, herontwikkeling en renovatie, leasing, legal en compliance. Dankzij Multi’s diepgaande kennis van retailers, investeerders, bezoekers en lokale markten, beschermen en stimuleren wij de waarde van activa in elke fase. Multi’s brede financiële, commerciële en technische expertise heeft ons in staat gesteld om in de loop der jaren beter te presteren dan de industrie in termen van bezettingsgraad, netto huurinkomsten en state-of-the-art marketing. Multi beheert actief activa in 13 landen: Nederland, waar het hoofdkantoor is gevestigd, België, Duitsland, Hongarije, Italië, Letland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Zwitserland, Turkije en Oekraïne. Zie: www.multi.eu

Over Blackstone
Blackstone is ’s werelds grootste beheerder van alternatieve activa. Wij streven ernaar een positieve economische impact en langetermijnwaarde te creëren voor onze investeerders, de bedrijven waarin we investeren en de gemeenschappen waarin we werken. We doen dit door buitengewone mensen en flexibel kapitaal in te zetten om bedrijven te helpen problemen op te lossen. Ons beheerd vermogen van $ 881 miljard omvat beleggingsvehikels die gericht zijn op private equity, vastgoed, overheidsschuld en -aandelen, infrastructuur, biowetenschappen, groeiaandelen, opportunistisch, niet-investment grade krediet, reële activa en secundaire fondsen, en dat alles op wereldwijde basis. Meer informatie is beschikbaar op www.blackstone.com. Volg @blackstone op LinkedIn, Twitter en Instagram.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?