Esseline Schieven nieuwe Algemeen Directeur/ Bestuurder Nijestee

0

Nijestee heeft in Esseline Schieven een nieuwe algemeen directeur/ bestuurder gevonden. De in Rotterdam geboren (1965) en getogen Schieven neemt per 1 juni 2022 het stokje over van interim-bestuurder Jan Jaap Vogel. Esseline: “Goede, betaalbare huisvesting en een veilige woonomgeving zijn basisvoorwaarden die bewoners ruimte bieden om prettig te leven en zich te kunnen ontwikkelen.”

In een wereld die continu verandert, biedt Nijestee iets dat nooit verandert, namelijk een thuis; een betaalbare woning waar onze bewoners zich veilig thuis voelen. De maatschappij en wensen van bewoners veranderen in de loop van de tijd. Esseline: “Nijestee speelt, samen met de bewoners, in op de veranderingen. Dit vraagt om een wendbare organisatie met hart voor de bewoners, die goed kan inspelen op de maatschappelijke ontwikkelingen. Ik kijk ernaar uit om mijn energie hierin te steken, samen met alle mensen bij Nijestee.” Ze vervolgt: “Met plezier keer ik terug naar de stad Groningen, waar ik mij wil inzetten voor de Stadjers, de huurders.”

VOLDOENDE DUURZAME SOCIALE WONINGEN
Esseline Schieven werkt sinds 2016 als Directeur Verkeer en Openbare Ruimte voor de gemeente Amsterdam. Daarvoor was zij 7 jaar bij de gemeente Groningen directeur Ruimtelijke Ontwikkeling. Esseline: “In mijn vorige functies heb ik nauw samengewerkt met woningcorporaties bij het ontwikkelen van plannen en wijken. Ook in de huidige wooncrisis kan Nijestee, als grootste corporatie van de stad, een belangrijke rol spelen in het bieden van voldoende en duurzame sociale woningen en het leefbaar houden en maken van de wijken.”

HART VOOR DE STAD
De raad van commissarissen is blij met de benoeming van Esseline Schieven: “Met Esseline krijgt Nijestee een maatschappelijk gedreven ervaren bestuurder met hart voor de stad. De raad van commissarissen verheugt zich op de samenwerking met Esseline. We wensen haar en de organisatie heel veel succes de komende jaren met de opgaven waar Nijestee voor staat: tevreden huurders, meer betaalbare woningen en verdere verduurzaming van bestaande woningen”, aldus voorzitter Jan de Jeu.

PLEZIER IN HET WERK!
Esseline besluit: “Ik heb er zin in, heel veel zin! Zin om aan de slag te gaan, mensen te ontmoeten, de organisatie te leren kennen… Ik vind het ongelooflijk leuk om samen met anderen te werken. Dat maakt dat ik mijn werk plezierig vind, en dat is enorm belangrijk: plezier in het werk. Ik ben benieuwd hoe we het samen voor de huurders nóg mooier kunnen maken.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?