Green stapt met aankoop Valschermkade 18 in transformatielocatie Schinkelkwartier in Amsterdam

0

Green Real Estate heeft in een off-market transactie het gebouw aan de Valschermkade 18 in Amsterdam gekocht van een particulier belegger. De Valschermkade ligt in de Schinkelhaven dat deel uitmaakt van het masterplan ‘Schinkelkwartier’.

Gemeente Amsterdam heeft de ambitie om van dit nu nog geïsoleerde werkgebied een levendige, inclusieve en groene nieuwe stadswijk te maken. Een gebied dat goed verbonden is met de omgeving door doordachte routes voor openbaar vervoer en fiets. De komende jaren wordt hier een grote variëteit aan nieuwe woningen, in totaal circa 11.000, gerealiseerd.Schinkelhaven is het gebied dat als enige binnen de ring van Amsterdam ligt en heeft de bestemming ‘makersdistrict’. Dit zal een combinatie opleveren van oude en nieuwe ambachten, creatieve ondernemingen en woningen.

Juul Derks, Head of Investments van Green Real Estate: “De Schinkelhaven is nu nog grotendeels een bedrijfsmatige locatie die lastig bereikbaar is maar het heeft een enorme potentie om uit te groeien naar een uniek gemengd gebied. In plaats van bedrijven en creatieve ondernemers steeds verder de stad uit te drukken, zoals dit op veel plekken gebeurt, geloven wij dat juist dit type ruwe industriële havengebieden enorme kansen biedt voor functiemenging, verduurzaming en toekomstgerichte binnenstedelijke verdichting. We kijken er enorm naar uit om samen met gemeente Amsterdam, huurders en de andere eigenaren in dit gebied, invulling te gaan geven aan de ambitie om van deze plek een mixed-use makersdistrict te maken waar ook zal worden gewoond. In totaal zal er ruimte worden gegeven aan zo’n 2.000 nieuwe woningen.”

Transformatielocatie Schinkelkwartier
Schinkelhaven grenst aan de oostzijde van de rivier de Schinkel. Kenmerkend zijn de karakteristieke, historische industriegebouwen, kleinschaligheid en de ligging binnen de ring en op steenworp afstand van Amsterdam Zuid. De geplande brug richting het Olympisch Stadion zal deze toekomstige wijk een belangrijke impuls geven. De gemeente is voornemens de bebouwing per pand te ontwikkelen en er een veelkleurig en divers gebied van te maken met een stedelijke uitstraling.

Merijn Tielemans, namens verkoper Adamant: “Mijn opa kocht in de jaren ’50 het stuk weiland waarop hij het huidige gebouw heeft laten bouwen voor zijn firma ‘Firma Kuypers & Co.’. De afgelopen twintig jaar heb ik zelf het voortouw genomen om er een bedrijfsverzamelgebouw voor de creatieve sector van te maken. Zo was het een jaar of twintig geleden de plek waar het toen nog relatief onbekende bedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans was gehuisvest. Wij vonden het heel erg belangrijk een koper te vinden die de taal spreekt van een familiebedrijf en dat voor de lange termijn investeert. Een investeerder die het gebouw nieuwe impuls geeft voor een duurzame toekomst met respect voor de huurders en voor deze unieke plek in de stad. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit met Green hebben gevonden.”

Green Real Estate is bij de aankoop (milieu)technisch bijgestaan door Ausems en Prins Milieu Consultancy en juridisch door HabrakenRutten. Verkoper Adamant is juridisch begeleid door Kóster Advocaten in Haarlem.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?