Staedion bouwt 26 woningen in Pretoriusstraat en Smitstraat

0

Vandaag was het officiële startsein van de bouw van 26 sociale huurappartementen in de Pretoriusstraat en Smitstraat. Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion en Martijn Balster, wethouder Wonen, Wijken en Welzijn, sloegen een piketpaal voor de betonbekisting en onthulden het bouwbord.

Aanwinst voor Transvaal-Noord
Gijsbert van Herk “In de Pretoriusstraat en Smitstraat sloopten we 19 woningen en bouwen we er door slim te herontwikkelen 26 terug. Deze nieuwe woningen zijn een mooie aanwinst voor Transvaal-Noord. Veel woningen in Transvaal-Noord worden op dit moment opgeknapt of zijn al klaar. De wijk krijgt hierdoor niet alleen een mooie uitstraling, maar het draagt ook bij aan de leefbaarheid in de wijk, waarbij we hopen dat bewoners ook meehelpen om de wijk netjes te houden. Belangrijk punt blijft wel dat we dit soort ontwikkelingen graag op meer plekken in de stad willen doen.”

Meer betaalbare woningen
Wethouder Martijn Balster was ook aanwezig bij de start van de bouw. “De woningnood in onze stad is gigantisch. Daarom is onze ambitie het bouwen van 4.000 woningen per jaar, waarvan 1 op de 3 een sociale huurwoning zal zijn. Met het slaan van deze eerste paal zetten we weer een belangrijke stap. Begin 2023 zien we hier vele gelukkige gezichten: nieuwe bewoners die de sleutel in hun nieuwe woning mogen draaien. Een schitterende verbetering van Transvaal!”

Bouwen én ontwikkelen
Tom Bergmans, directeur Hillen & Roosen, kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan: “Hillen & Roosen is onderdeel van Hemubo, dat al jarenlang als onderhouds- en renovatiepartner met Staedion samenwerkt. Wij zijn blij dat wij nu ook onze kennis en kunde op het gebied van nieuwbouw en ontwikkeling met Staedion kunnen delen, met name voor zo’n prachtig, ambitieus project als dit. Dat wij dit in een Design & Build-samenwerking mogen doen – waarin wij in eigen beheer de warmtekoude-opslag voor het verwarmen van de woningen ontwikkelen en bouwen – maakt het voor ons nóg uitdagender.”

Duurzame woningen
De te bouwen woningen zijn bijna energieneutraal. Dit betekent dat ze goed zijn geïsoleerd, warmtepompen hebben voor de opwekking van warmte en warm water, gasloos zijn en zonnepanelen krijgen. Staedion selecteerde ontwikkelaar en bouwer Hillen & Roosen voor de ontwikkeling en bouw van het gebouw. Biq Architecten maakte het ontwerp. De woningen worden in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd. De inschrijving verloopt via Woonnet Haaglanden.

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Dat kunnen we niet alleen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?