Houthavenkade Zaanstad: 213 sociale huurwoningen van Rochdale

0

Rochdale heeft een koop- en ontwikkelovereenkomst getekend met Porten Houthavenkade BV, een ontwikkelcombinatie bestaande uit Porten Development en Ten Brinke, voor het bouwen van 213 sociale huurwoningen aan de Houthavenkade in Zaanstad.

Het voormalige bedrijventerrein wordt door de ontwikkelaar getransformeerd tot een woonwijk met circa 700 woningen. De dertig procent sociale huur die met de gemeente Zaanstad is afgesproken wordt ‘uitgenomen’ door Rochdale.

De woningen die Rochdale laat bouwen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlak van 46 m². Doelgroep zijn één- en tweepersoonshuishoudens. Een deel is speciaal bestemd voor jongeren tot 24 jaar. Er komt een gedeelde daktuin met andere bewoners. De woningen worden aangesloten op bodem-warmte en koude-opwekkingsinstallatie van EQUANS.

Voorlopige planning
Komende zomer wordt gestart met de sloop van bestaande opstallen en sanering van de grond. Start bouw: derde kwartaal 2022. Oplevering: uiterlijk vierde kwartaal 2025. Met de bouw is een bedrag van circa 39 miljoen euro gemoeid.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?