Colliers trekt zich terug uit Rusland en Belarus

0

Vastgoedadviseur Colliers veroordeelt de invasie van Oekraïne door het Russische leger. In reactie op deze agressie heeft Colliers alle activiteiten in Rusland en Belarus met onmiddellijke ingang stopgezet. Het bedrijf was hier 28 jaar actief.

“Ik ben geschokt en bedroefd door het onnodige verlies van mensenlevens en de miljoenen Oekraïners die noodgedwongen uit hun huis zijn gevlucht. We kunnen en willen niet machteloos toekijken. Onze beslissing om Rusland en Belarus te verlaten, is er één die we met overtuiging nemen,” zegt Jay Hennick, CEO Colliers Global.

Colliers geeft prioriteit aan de veiligheid en het welzijn van collega’s en relaties in Oekraïne. De vestiging in Kiev is gesloten en alle bedrijfsactiviteiten zijn tijdelijk opgeschort. Hennick: “We helpen collega’s en hun families die in het land blijven en degenen die een onderkomen op een andere plek zoeken. Onze vestigingen in buurlanden bieden tijdelijke huisvesting en andere benodigdheden. We hebben daarnaast via het Rode Kruis en andere humanitaire liefdadigheidsinstellingen aanzienlijke donaties gedaan.”

“De Russische acties zijn onverdedigbaar en staan in schril contrast met de beginselen van democratie en vrijheid,” zegt Dirk Bakker, CEO Colliers Nederland. “We staan volledig achter alle sancties die zijn uitgevaardigd door de internationale gemeenschap en sluiten ons hierbij aan. We bedanken onze voormalige collega’s en partners voor hun werk door de jaren heen en wensen hen veel succes in de toekomst.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?