‘Duinzicht’ en Kennemer Wonen tekenen intentieovereenkomst voor 23 sociale huurwoningen

0

De eigenaren van Caravan- en Bungalowpark Duinzicht en directeur-bestuurder Kennemer Wonen Krista Walter hebben op 16 februari een intentieovereenkomst getekend voor sociale woningbouw op het voormalige vakantiepark aan de Westerweg in Heiloo. Het voornemen is om 23 twee- en driekamer sociale huurappartementen te bouwen.

Inbreilocatie
Duinzicht’ is een van de zogenaamde inbreilocaties in Heiloo. Naast de 23 sociale huurwoningen komen er in het plan ook koopwoningen. Zeventien seniorenwoningen in hofvorm, twaalf twee onder een kapwoningen en vier vrijstaande woningen. De verwachting is dat er veel interesse zal zijn voor de woningen op de plek waar tot vorig jaar nog vakantie werd gevierd. Sinds 2019 is namens de eigenaren door WoonGraag BV aan het plan gewerkt.

Kennemer Wonen
Krista Walter: “In de huidige tijd met een groot tekort aan woningen, ben ik blij dat in de gemeente Heiloo 23 betaalbare huurwoningen worden gebouwd waar zo dringend behoefte aan is. De 23 huurappartementen hebben een uiterst duurzaam karakter. Zo houden we de woonlasten betaalbaar voor huurders en zijn we goed bezig voor het milieu.”

Het is de bedoeling dat eind maart de voorbereidingen starten voor het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan. Omwonenden zijn eerder geïnformeerd over dit plan. Binnenkort worden zij weer bijgepraat. De procedure voor het bestemmingsplan start naar verwachting eind mei met de ter inzagelegging van een ontwerpbestemmingsplan herontwikkeling locatie Duinzicht.

Informatie
Wie digitaal op de hoogte gehouden wil worden van de voortgang van het project kan hiervoor een email sturen naar duinzicht@woongraag.nl. Ook kan de website van WoonGraag worden bezocht: https://woongraag.nl/projecten/duinzicht/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?