HighBrook Investors en Proptimize acquireren en verhuren circa 50.000 m² logistiek vastgoed in Alphen aan den Rijn

0

Medio 2021 hebben HighBrook Investors en Proptimize twee leegstaande distributiecentra gekocht. De distributiecentra, bestaande uit in totaal circa 50.000 m² bedrijfs- en kantoorruimte aan de Eikenlaan 265 en Distributieweg 17 in Alphen aan den Rijn, zijn aangekocht door middel van een off market transactie van Hoogvliet ten behoeve van de CityLink Portefeuille.

Het distributiecentrum aan de Eikenlaan omvat in totaal circa 45.000 m² inclusief warehouse, gekoelde opslagruimte, mezzanine, ADR ruimte en kantoorruimte. Het cross-dock complex aan de Distributieweg bestaat uit circa 5.000 m² bedrijfs- en kantoorruimte met een buitenterrein van circa 7.700 m².

HighBrook Investors en Proptimize hebben de distributiecentra recent volledig verhuurd.

Nieuwe huurders
Technische Unie (Sonepar Nederland Vastgoed B.V.), de groothandel in technische installatiematerialen voor bouw, installatie en industrie, breidt haar activiteiten verder uit in Alphen aan den Rijn en huurt ca. 30.000 m² aan de Eikenlaan 265. De overige circa 15.000 m² aan de Eikenlaan is verhuurd aan een logistieke dienstverlener.

Het distributiecentrum aan de Distributieweg van circa 5.000 m² is volledig verhuurd aan Electrolux. Electrolux is wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, dankzij de verkoop van meer dan 40 miljoen producten aan consumenten in meer dan 150 markten per jaar. Het bedrijf focust op innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van inzicht in wat consumenten echt willen. Tot hun producten behoren o.a. koel- en vriesapparaten, afwasautomaten, was- en droogautomaten, stofzuigers en keuken inbouwapparatuur van bekende merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi.

CityLink – CityLink is begin 2020 opgericht door HighBrook Investors en Proptimize en staat voor: “Snel, flexibel, creatief en kapitaalkrachtig”. De kenmerken welke CityLink onderscheidt en succesvol maakt in deze uitdagende markt.

Highbrook Investors – HighBrook Investors is een private equity investeerder met een focus op value-add vastgoed in Noord-Amerika en Europa. HighBrook Investors richt zich op het verwerven van vastgoed en actief management om zo waarde te kunnen toevoegen.

Proptimize – Proptimize is een onafhankelijke vastgoedonderneming, actief als ontwikkelaar van logistiek vastgoed en biedt daarnaast aan een selecte groep van (inter)nationale investeringspartners een ‘full service’ asset management platform op het gebied van logistiek, last mile en kantoren.

Cushman & Wakefield heeft namens HighBrook Investors en Proptimize de verhuurtransacties tot stand gebracht.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?