Grootschalige ombouwoperatie Coop-winkels naar PLUS van start

0

Coop Gerritsma Heeg in april als eerste over naar nieuwe formule.

De integratie van de Coop-supermarkten binnen de PLUS formule wordt op woensdag 6 april zichtbaar in het straatbeeld. PLUS Gerritsma Heeg in Friesland – voorheen Coop Gerritsma Heeg – opent dan haar deuren. Het is het startschot van de geweldige ombouwoperatie die de komende drie jaar op de planning staat. In een stevig tempo worden vanaf april Coop-winkels toegevoegd aan de PLUS formule; elke week worden gemiddeld twee á drie winkels omgebouwd.

Coop Gerritsma Heeg is de eerste winkel die – na de fusie van Coop met PLUS – overgaat naar de nieuwe formule. PLUS Gerritsma Heeg opent op woensdag 6 april om 9.00 uur officieel haar deuren in een nieuwbouwpand aan de Koaldyk 17. De nieuwe winkel is opgebouwd volgens de nieuwe Briljant 2.0-formule van PLUS, waarin de focus ligt op goed eten, voor iedereen, elke dag. Met verse producten, een aantrekkelijke presentatie en aanbiedingen op de winkelvloer.


Na de opening van PLUS Gerritsma Heeg volgen er snel meer nieuwe PLUS-supermarkten; dit jaar worden naar verwachting circa 70 Coop-supermarkten omgebouwd. Dat betekent dat de kleur groen meer en meer in het straatbeeld opkomt. Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS: “De komende drie jaar zetten we hierin in rap tempo forse stappen. We zijn ontzettend trots op de samenwerking tussen Coop en PLUS. Samen creëren we één nieuwe, sterke coöperatie met een sterke focus op klanttevredenheid, duurzaamheid en maatschappelijke impact. We zorgen voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar! Nu in Heeg, en daarna in de rest van Nederland.”

Derde servicesupermarkt van Nederland
Afgelopen september kondigden PLUS en Coop aan samen verder te gaan als één coöperatie onder de naam PLUS. Daarmee ontstond de derde grootste servicesupermarkt van Nederland met een landelijk netwerk van 550 winkels en een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. De ruim 40.000 medewerkers helpen elke week meer dan 4,5 miljoen klanten aan goed eten. PLUS is een sterke en vertrouwde formule met de hoogste klantwaardering en is in de zomer van 2021 uitgeroepen tot Beste supermarkt van Nederland. Bovendien is PLUS al zeven jaar achtereen verkozen tot ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland.

Vereerd
Ondernemer Richard Langeland van Coop Heeg is vereerd dat zijn winkel als eerste overgaat naar de nieuwe formule. “Het is een grote verandering, maar de toekomst ziet er prachtig uit. We maken een nieuwe, frisse start op een duurzame locatie. Met heel veel nieuwe producten: van lokaal assortiment tot meer fairtrade en biologisch assortiment.”

Share.

Comments are closed.