Cofinimmo verwerft een woonzorgcomplex in Nederland

0

Cofinimmo groep (Euronext Brussels: COFB) verwierf een woonzorgsite in de Nederlandse provincie Gelderland voor ongeveer 8 miljoen EUR. Het gebouw is verhuurd aan Stichting Siza, een gerenommeerde zorginstelling, gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een beperking.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “De verwerving van dit duurzaam complex in Nederland, dat dateert van 2015 en waar gepersonaliseerde zorg aan personen met een beperking wordt aangeboden, sluit volledig aan bij onze strategie die bestaat uit de zorgvastgoedportefeuille te diversifiëren met de verwerving van kwalitatieve zorggebouwen. Bovendien zijn wij verheugd een vooraanstaande en gespecialiseerde zorgorganisatie als Stichting Siza in onze portefeuille te mogen verwelkomen.”

De site
De woonzorgsite ligt op loopafstand van het centrum van Velp, een gemeente met ongeveer 18.000 inwoners in het voorstedelijk gebied van Arnhem (provincie Gelderland). Het geniet een goede multimodale verbinding met een busstation op 150 m en het treinstation op 1 km.

Het complex dateert van 2015 en bestaat uit twee geschakelde woonzorggebouwen, samen goed voor een oppervlakte van ongeveer 2.600 m². Er zijn 48 wooneenheden (34 enkele en 14 dubbele kamers, samen goed voor 62 bedden) aanwezig voor residenten met psychische en/of somatische beperking. Op de site staat eveneens een afzonderlijk kantoorgebouw met een beveiligde fietsenstalling waar laadpalen voor elektrische fietsen voorzien zijn. Het complex heeft een energielabel van niveau A+++ voor de woonzorggebouwen en van niveau A voor het kantoorgebouw.

De verrichting
Cofinimmo groep verwierf via een dochtervennootschap bovenvermelde woonzorgsite in de provincie Gelderland voor ongeveer 8 miljoen EUR.

Deze investering werd opgenomen in de investeringsraming voor 2022 zoals gepubliceerd in sectie 11.1 van het persbericht van 24.02.2022.

Er is een dubbel netto (1) huurovereenkomst met een looptijd van 15 jaar ondertekend met Stichting Siza. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden. Het brutohuurrendement bedraagt circa 5%, rekening houdend met de energieprestatie A+++ van dit zorgcomplex.

De uitbater
Siza biedt zeer uiteenlopende ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Bij Siza werken 2.500 medewerkers die zorg en ondersteuning bieden aan ruim 3.500 mensen. Siza heeft 150 locaties verspreid over Gelderland en Noord-Brabant.

(1) De eigenaar staat hoofdzakelijk in voor de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?