DWS: BREEAM-NL in Use Woningen-certificaat voor het eerst uitgereikt aan volledige woningportefeuille

0

Vermogensbeheerder DWS maakt vandaag bekend dat haar Urban Core Portfolio als eerste het BREEAM-NL in Use Woningen-certificaat heeft gekregen voor alle woning in die portefeuille. De Urban Core Portfolio, die bestaat uit 1750 appartementen op 8 locaties, werd door DWS in 2018 aangekocht namens drie institutionele fondsen en wordt beheerd door de Europese vastgoedtak van de vermogensbeheerder.

BREEAM-NL in Use Woningen werd in januari 2021 gelanceerd en is een aparte beoordelingsrichtlijn op het gebied van duurzaamheid van bestaande woningen. De BREEAM-NL in Use Woningen geeft een score op energiezuinigheid en stuurt op duurzaamheidsfactoren als afvalbeheer, waterverbruik en andere milieucriteria. In Nederland is Dutch Green Building Council (DGBC) de ontwikkelaar en beheerder van BREEAM-NL.

Nicoletta De Bona Bottegal, lead portefeuillebeheeder van het institutionele, open-end core vastgoedfonds Europe II, dat 51% van de Urban Core portefeuille bezit: “De Urban Core-portefeuille bestaat uit flatgebouwen die in de jaren ’60, ’70 en ’80 zijn gebouwd. Beleggers en huurders hebben veel baat bij energiebesparing. Wij nemen maatregelen om tot echte resultaten te komen.”

Jeffrey King, lead portefeuillebeheerder van twee institutionele, open-end core vastgoedfondsen, die 49% procent van de Urban Core Portfolio in bezit heeft: “Institutionele beleggers zijn bereid aanzienlijke investeringen te doen in bestaande woningen, zeker als het gaat om het betaalbare segment. Zo worden er voor hun vastgoedstrategie stabiele en langetermijninkomsten gegenereerd.”

DWS heeft samen met haar lokale strategische partner Rubens Capital Partners een goed gediversifieerde portefeuille in Nederland weten op te bouwen. Rubens Capital Partners heeft namens de Urban Core Portfolio al meerdere grote energiebesparingsinitiatieven uitgerold.

Leonie de Boer, projectmanager bij de Dutch Green Building Council: “Zonder verandering, geen toekomstbestendige leefomgeving. Het is daarom zeer bemoedigend dat het nieuwe BREEAM-NL In Use Woningen al door verschillende partijen wordt toegepast. DWS heeft hiermee een belangrijke stap gezet richting het verduurzamen van zijn volledige woningportefeuille in Nederland. De opgedane inzichten zijn van belang voor het ‘vergroenen’ van al het vastgoed in de Urban Core portefeuille.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?