HousingAnywhere verwerft meerderheidsbelang in Studapart en verstevigt Europees leiderschap

0

HousingAnywhere verwerft meerderheidsbelang in Studapart en verstevigt Europees leiderschap.

• HousingAnywhere heeft een meerderheidsbelang verworven in Studapart, het nummer één Franse platform voor studentenhuisvesting.
• Deze vijfde acquisitie binnen 2 jaar laat de toewijding van HousingAnywhere zien om een transparanter en duurzamer ecosysteem te creëren in Europa.
• Het bedrijf verwacht in 2022 voor 100.000 huurders online de match te maken met een beschikbare huurwoning.

HousingAnywhere verwerft een meerderheidsbelang in Studapart en gaat verder als Europa’s grootste marktplaats voor huurwoningen. De organische groei van het bedrijf en deze acquisitie is een volgende stap in de ambitie om de Triple B-rating (beschikbaarheid, betaalbaarheid, bereikbaarheid) voor de woninghuurmarkt te behalen. Na de acquisitie van Kamernet in Nederland, maar ook acquisities bij marktleiders in Duitsland, Italië en IJsland, verstevigt deze vijfde acquisitie in 2 jaar tijd de nummer 1 positie in omvang en impact op de woningmarkt van HousingAnywhere in Europa.

“Studapart is de nummer 1 marktplaats voor huurwoningen in Frankrijk, een markt die bekend staat als gefragmenteerd en cultureel gebonden is, met taalbarrières en complexe regelgeving”, zegt Djordy Seelmann, CEO van HousingAnywhere.

“Studapart loopt technologisch ver voor op hun Franse concurrenten en heeft uitstekende grip op het studentenkamersegment met voldoende ruimte voor groei, zowel in Frankrijk als internationaal. We zijn verheugd dat wij een meerderheidsbelang in Studapart hebben verworven en verwelkomen het team als onze langetermijnpartner, waarbij we gebruik kunnen maken van elkaars sterke punten en deze respecteren om zo synergie te creëren. Ons gedeelde doel, cultuur, bijpassende visie en ambitie zal onze positieve voetafdruk in de Europese huurwoningmarkt vergroten.”

HousingAnywhere voorspelt dat 2022 een recordjaar wordt. Het bedrijf dat startte vanuit een Rotterdamse studentenkamer, verwacht 100.000 huurders te koppelen aan beschikbare huurwoningen, wat € 500 miljoen aan huurtransacties en € 25 miljoen aan omzet oplevert. De groep verwacht dat 30 miljoen unieke bezoekers in het jaar de websites zullen bezoeken, waarbij ze kunnen kiezen uit 200.000 huurwoningen.

Met de komst van Studapart komt er een team bij van 45 experts, waarbij het de ambitie is om te groeien naar een totale teamgrootte van 300 medewerkers tegen het einde van 2022. Het team van Studapart zal gestationeerd blijven in Parijs om de huidige focus op de Franse markt voor te zetten. Ze zullen samenwerken met HousingAnywhere om hun innovatieve productportfolio op een Europese schaal te introduceren, inclusief een white label platform voor universiteiten en huurgarantie.

“Onze historische markten groeien snel en we hebben de ambitie om ons innovatieve bedrijfsmodel door heel Europa uit te breiden,” zegt Alexandre Ducoeur, medeoprichter en CEO van Studapart. “HousingAnywhere is veruit de beste partner om de krachten mee te bundelen en onze groei te versnellen. De onbetwiste Europese #1-positie in deze steeds competitievere markt zal ons in staat stellen om verder te gaan met innovatie om de beste verhuurervaring voor onze klanten te bewerkstelligen.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?