Oasis Group verkoopt drie logistieke complexen via een sale-and-leaseback constructie

0

OASIS Group heeft twee Nederlandse logistieke complexen en een Belgisch logistiek complex middels aandelentransactie van in totaal 44.311 m² verkocht aan een Britse familie office. Het betreft een sale-and-leaseback transactie.

De gebouwen zijn gelegen aan de Handelsweg 13 in Tynaarlo, Purmerweg 12 in Almere en Slachthuisstraat 25 in Turnhout, België. Het distributiecentrum aan de Handelsweg 13, gebouwd in 1993, omvat 6,293 m² en heeft energielabel B. Het tweede complex van 9,380 m² aan de Purmerweg 12 is gebouwd in 2000 en heeft energielabel A. Het Belgische gebouw omvat 28,637 m².

OASIS Group is de grootste leverancier van informatiebeheer in Europa. Het bedrijf is opgericht in Dublin, Ierland, is inmiddels actief in zes Europese landen en bedient meer dan 11.500 klanten. Merken binnen de OASIS Group zijn onder meer OASIS, ArchiDoc en Niche Health.

Niek Poppelaars, Co-Head of Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, zegt: “In navolging van de logistieke vastgoedmarkt zijn de Nederlandse en Belgische industriële markten volop in beweging. Dit resulteert in een toenemende vraag naar zowel logistiek als industrieel beleggingsproduct, zo blijkt ook op basis van deze transactie.”

OASIS GROUP werd commercieel geadviseerd door Savills en juridisch door Nysingh and MVVP. De Britse familie office werd geadviseerd door Opal Partners, Epac Property Couselors, en juridisch door GT Law en Liedekerke. Epac Property Counselors zal de gebouwen namens koper gaan beheren.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?