Schroders Capital rondt overname af van Cairn, Nederlandse specialist in vastgoedbeleggingen

0

Schroders Capital maakt vandaag bekend dat het de overname heeft afgerond van Cairn Real Estate, een in Nederland gevestigd vastgoedfonds en vermogensbeheerder met €1,3* miljard aan beheerd vermogen.

Met deze overname breidt Schroders Capital zijn klantenaanbod in een belangrijke Europese groeimarkt uit en krijgt hierdoor meer toegang tot Nederlandse vastgoedexpertise met ter plaatse aanwezige beleggingsspecialisten om aan de groeiende beleggingsvraag van zijn institutionele beleggers te voldoen.

Cairn is gespecialiseerd in een reeks sectoren waaronder logistiek, kantoren en gezondheidszorg en wordt alom gerespecteerd voor zijn sterke beleggingspropositie en klantenbestand. Het team beheert activa namens institutionele beleggers, family offices en private equity-investeerders over het hele risicospectrum.

Het hoofdkantoor van Cairn is gevestigd in Amsterdam, met een nevenvestiging in Haarlem.

Sophie Van Oosterom, Global Head of Real Estate, Schroders Capital, zegt:
“Vandaag heten wij het Cairn-team en onze nieuwe cliënten welkom bij Schroders Capital. Wij kijken ernaar uit om het potentieel van Cairn ten volle te benutten en zijn bestaande sterke aanwezigheid in de vastgoedsector in Nederland breder in Europa in te zetten. Dit nieuwe partnerschap past prima bij onze bestaande activiteiten en onze bedrijfscultuur sluit nauw aan bij die van Cairn. Wij delen de focus op operationele topkwaliteit en beogen beide duurzame outperformance op lange termijn te leveren voor onze klanten.

Pieter Dalderop, Head of Benelux, Schroders, licht toe:
“We hebben in november aangekondigd dat we overeenstemming hadden bereikt over de overname van Cairn en we zijn verheugd dat we vandaag de afronding van deze deal kunnen bevestigen.

“Het zal onze lokale aanwezigheid en onze beleggingsexpertise ter plaatse verder versterken. Het vormt een onderbouwing van onze focus op samenwerking met onze klanten en beleggers om toonaangevende vastgoedbeleggingsoplossingen te bieden.”

*per 30 juni 2021

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?