Gemeente Krimpen aan den IJssel en Deal Drecht Cities verstevigen maritieme samenwerking

0

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft via Deal een overeenkomst getekend met Rotterdam Maritime Capital of Europe, het samenwerkingsnetwerk van bedrijven, overheden, verenigingen en kennisinstellingen op maritiem gebied in de regio Rotterdam. Deal-directeur Martin Bloem en wethouder Anthon Timm van Krimpen aan den IJssel hebben daarvoor getekend. Hiermee trekken de gemeenten Krimpen aan den IJssel, Rotterdam, de Drechtsteden, Schiedam en Gorinchem en partners gezamenlijk op voor promotie, (inter)nationale beurzen en handelsmisses en het verbeteren van het vestigingsklimaat voor bedrijven in de maritieme en offshore sector in de regio. Met als doel bedrijven, investeerders en werkgelegenheid aan te trekken.

Regionale samenwerking
In 2017 is de gezamenlijke promotie door het samenwerkingsverband ‘Rotterdam Maritime Capital of Europe’ gestart en de afgelopen jaren geïntensiveerd. Onder de vlag van ‘Rotterdam Maritime Capital of Europe’ wordt onder andere samengewerkt op het gebied van gezamenlijke maritieme promotie, (inter)nationale beurzen en handelsmissies en het optimaliseren van het vestigingsklimaat voor maritieme bedrijven. ‘Het mooie van deze samenwerking is dat de samenwerkingspartners in Rotterdam Maritime Capital of Europe elkaar zo goed aanvullen, hier komt het hele regionale maritieme netwerk bij elkaar’, aldus Martin Bloem. ‘In de Smart Delta Drechtsteden richten wij ons op de sectoren binnenvaart, maritieme maakindustrie, deltatechnologie en Smart Industry. Rotterdam focust zich op havenlogistiek en maritiem gerelateerde dienstverlening en Schiedam concentreert zich naast maritiem ook op de offshore markt. Gorinchem sloot zich in 2020 al aan en met Krimpen aan den IJssel erbij wordt het maritieme cluster steeds completer. Dit unieke netwerk vind je nergens ter wereld zo dichtbij elkaar.

Voor wethouder Timm is de ondertekening een logische stap. ‘Samen met de andere deelnemers versterken we dit unieke maritieme cluster en delen we de gemeenschappelijke uitdagingen als duurzaamheid en energietransitie. Zo weten we elkaar te vinden, kunnen we kennis met elkaar delen en ook digitaal een blok vormen als hét innovatieve havengebied van Europa. Bovendien zetten we ook gezamenlijk in op (inter)nationale promotie van de gehele sector. We kijken daarbij buiten de eigen gemeentegrenzen. Door deze samenwerking wordt het vestigingsklimaat van Rotterdam Maritime Capital of Europe versterkt en met deze overeenkomst bekrachtigen we de gezamenlijke ambities en doelstellingen’.

Krimpen aan den IJssel
In Krimpen aan den IJssel is de maritieme maakindustrie de hoofdlijn, met de Stormpolder als centraal gebied. Krimpen huisvest een aantal grote spelers, als IHC, Hollandia, en Buijs en nog een groot aantal kleinere bedrijven hoofdzakelijk gespecialiseerd op verschillende takken binnen de maritieme maakindustrie.

Over Deal Drecht Cities
Deal Drecht Cities verzorgt de economische acquisitie en de promotie voor de zeven Drechtsteden gemeenten (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht). Samen met de Economic Development Board (EDB) staat Deal voor een succesvolle en ondernemende regio. Deal voert een actief promotiebeleid en trekt nieuwe bedrijven aan in de maritieme en smart industry sector. Bij acquisitie staat de vraag van de investeerder centraal en met gerichte promotie maakt Deal de regio (inter)nationaal zichtbaar bij de juiste doelgroep. De EDB houdt zich bezig met de langere termijn ontwikkeling van de regio. Deal is een zelfstandige, voornamelijk door de overheid gefinancierde stichting, opgericht in 2014. Naast de zeven Drechtsteden zijn ook Havenbedrijf Rotterdam en ROM-D aangesloten bij Deal.

Rotterdam Maritime Capital of Europe
Rotterdam Maritime Capital of Europe is het samenwerkingsnetwerk van bedrijven, overheden, verenigingen en kennisinstellingen op maritiem gebied in Rotterdam. De internationale promotie en acquisitie wordt verzorgd door Deal en Rotterdam Partners.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?