Kern benoemt Herman Kok als directeur

0

Kern heeft Herman Kok aangesteld als directeur. Herman maakt de overstap van Investment Manager Ellandi in Londen, waar hij verantwoordelijk was voor Research & Analytics, en start per 1 februari.

Herman zal zich vooral inzetten in het verder uitrollen van de strategie die is geïntroduceerd in 2021, toen NRW werd omgevormd tot Kern. Zijn aandacht zal uitgaan naar het leggen van verbindingen met en tussen de sectoren en functies die voor kernen zo belangrijk zijn, als retail, horeca, leisure, wonen, werken, gezondheid en onderwijs, maar ook overheden en kennisinstellingen. Steeds met vastgoed als verbindende factor.

Marrit Laning (voorzitter bestuur Kern): “Wij zijn ontzettend blij dat we een waardige opvolger hebben gevonden voor Brigit Gerritse, die de vereniging zoveel jaren met ziel en zaligheid heeft geleid. Herman heeft enorm veel kennis van ons vakgebied, heeft een scherp analytisch vermogen en een uitgebreid netwerk in de wereld van vastgoed, retail en leisure, zowel nationaal als internationaal. Bovendien is Herman iemand die gemakkelijk en op een prettige manier contact maakt en onze leden en hun drijfveren al goed kent; essentieel voor een vereniging als de onze. Voor Herman ligt er een prachtige opgave om samen met onze trouwe en actieve leden, onze programmamanager Hans van Scheerdijk en het bestuur verder te bouwen aan vitale kernen van steden en wijken én natuurlijk aan de groei van onze vereniging. Met zijn kennis, netwerk en persoonlijkheid hebben wij daar als bestuur alle vertrouwen in en wij wensen hem veel succes”.

Herman Kok : “Werken met Kern is voor mij een prachtige uitdaging. Terwijl detailhandel en consumentengedrag in Nederland en internationaal zeer snel evolueren, blijft de behoefte aan centrumgebieden als ontmoetingsplekken onverminderd groot, of dit nu stadscentra, wijkcentra, of stadsrandlocaties zijn. Om dit goed te faciliteren ligt er voor vastgoedpartijen en overheden een enorme taak. Ik zie er naar uit om vanuit Kern met de leden, het team, en het bestuur te werken om de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de verschillende stakeholders in een inspirerende context zo goed mogelijk te faciliteren”.

Herman heeft 25 jaar ervaring in de vastgoedsector. In het Verenigd Koninkrijk werkte hij sinds 2017 als Head of Research en Analytics voor Ellandi en MARK (voorheen Meyer Bergman), met focus op retail, leisure en mixed use. Daarvoor was Herman jarenlang werkzaam in Nederland bij Multi Corporation en Multi Development, waarvan de laatste jaren als Head of Research. Herman heeft een master in Economische Geografie (RUG) en is gepromoveerd in de Sociale Geografie (UU) en een Postgraduate MRE Master Real Estate (UAMS University Antwerp Management School). Herman is lid van onder meer RICS, ULI, ECSP en tevens jarenlang betrokken lid van Kern, waarvoor hij in vele commissies heeft gezeten.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?