Herbouw Heineken Hoek aan Leidseplein gestart

0

Bouwbedrijf J.P. van Eesteren is gestart met de herbouw van de zogenoemde ‘Heineken Hoek’ aan het Leidseplein. Het nieuwe pand, dat naar verwachting in de zomer volgend jaar opgeleverd wordt, bevat naast een hotel ook ruimte voor andere horeca. De spectaculaire, transparante dubbele gevel zorgt voor een heerlijk helder en fris aanzicht van het Leidseplein.

De herontwikkeling is een project van de Caransa Groep in samenwerking met Heineken Nederland. Het Amsterdamse MVSA Architects tekende voor het ontwerp. Meest opvallend eraan is de dubbele gevel, die door Octatube aangebracht wordt. De binnengevel bestaat uit wit plaatmateriaal met verschillende dieptes, waardoor een reliëf ontstaat. De transparante buitengevel is opgebouwd uit glazen driehoeken die onder verschillende hellingshoeken zijn geplaatst.

Diamant
De diamant-achtige uitstraling en het gebruik van hoogwaardige materialen zorgen voor een helder en fris aanzicht; een aanwinst voor het Leidseplein. Op de tweede tot en met de zesde verdieping herbergt het gebouw een 4-sterren hotel. De kelder, begane grond en eerste verdieping zijn bestemd voor andere horeca. De voormalige serre maakt plaats voor een transparante luifel waaronder het terras en de entrees zich bevinden.

Behalve een bouwwerk met bijzondere uitstraling wordt het ook een duurzaam en energiezuinig gebouw. Zo worden materialen hergebruikt en worden onder andere zonnepanelen, een waterpomp, zelfsluitende kranen, hoogwaardige isolatie en energiezuinige verlichting toegepast.

Architectuur en duurzaamheid
“We zijn bijzonder trots dat wij deze opdracht mogen uitvoeren”, aldus Albert van Eijnsbergen, directeur bij J.P. van Eesteren. “Het wordt een iconisch gebouw op een meer dan zichtbare locatie in de hoofdstad. De hoge eisen op het gebied van architectuur en duurzaamheid, in combinatie met de extra aandacht voor de bouwlogistiek in hartje centrum, doen een beroep op al onze expertise. Uitdagend… en daarom een kolfje naar onze hand.”

Artist Impression

Zomer 2023
De sloop van de oude ‘Heineken Hoek’ is de afgelopen maanden uitgevoerd. J.P. van Eesteren is inmiddels gestart met het inrichten van de bouwplaats en de aanvoer van het materieel. De verwachting is dat het pand in de zomer van 2023 opgeleverd wordt.

Over J.P. van Eesteren
TBI-onderneming J.P. van Eesteren is een landelijk opererende utiliteitsbouwer. De projectportefeuille omvat een mix van nieuwbouw en herbestemming, verduurzaming en planmatig onderhoud van bestaand vastgoed. Met vestigingen in Gouda, Amsterdam en Houten ontwikkelt, ontwerpt, realiseert en onderhoudt J.P. van Eesteren technisch en organisatorisch complexe projecten; projecten met een hoog ‘bouw IQ’. J.P. van Eesteren staat voor: gebouwen slimmer maken.

TBI is een concern dat onze leefomgeving op duurzame wijze vernieuwt, inricht en onderhoudt. TBI kenmerkt zich als een flexibele (netwerk)organisatie. Met achttien zelfstandige dochterondernemingen wordt marktgeoriënteerd samengewerkt binnen de segmenten Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra. Gemiddeld werken er 6.300 medewerkers (fte’s) binnen TBI. De totale bedrijfsopbrengst van 2020 bedroeg € 2.013 miljoen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?