Hart van Stadshagen krijgt 67 zorgappartementen ontwikkeld door De Stadsmakers en IJsselheem

0

In december tekenden De Stadsmakers de intentieovereenkomst met zorgaanbieder IJsselheem voor een samenwerking aangaande de ontwikkeling van zorgappartementen binnen het uitbreidingsplan Hart van Stadshagen in Zwolle.

IJsselheem wordt de exclusieve zorgaanbieder voor de circa 67 zorgappartementen. De zorgappartementen zijn bedoeld voor ouderen met een intensieve zorgvraag die zelfstandig willen blijven wonen en worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd. De Stadsmakers is een samenwerking van Lidl Nederland en Dura Vermeer.

Een inclusieve omgeving
Het huidige winkelcentrum van Stadshagen wordt de komende jaren uitgebreid met een plek om te wonen, winkelen, werken en ontmoeten. Het wordt een inclusieve plek waar verschillende generaties met elkaar in verbinding komen. Zo komt er een kindercentrum vanuit organisatie Bzzzonder en verschillende winkels. Op de daktuin is een ruimte voor ontmoeting. In de Stadsfoyer worden verschillende maatschappelijke functies ondergebracht. Naast de zorgappartementen komen er ook huur- en koopappartementen.

Wonen met zorg van IJsselheem
In de zorgappartementen wonen ouderen, met gebruikmaking van zorgtechnologie, zo lang mogelijk zelfstandig. Dit past in het nieuwe concept ‘Wonen met zorg van IJsselheem’ voor ouderen met een intensieve zorgvraag. Hierin staan eigen regie, zelfstandigheid, zelfredzaamheid, wooncomfort, het behoudt van een eigen netwerk en zolang mogelijke deelname aan activiteiten in de samenleving centraal. De bewoner geeft, al dan niet samen met familie en naasten, aan welke aandacht, begeleiding en zorg nodig is. IJsselheem levert deze zorg aan huis.

Het vervolg
In de komende periode wordt de financiële haalbaarheid getoetst, waarbij bij een positief resultaat gewerkt wordt naar het sluiten van een huurovereenkomst en een samenwerkingsovereenkomst voor de zorgdiensten.
Meer weten over de nieuwplannen van Hart van Stadshagen? Bekijk dan deze film

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?