Respace vraagt aandacht voor leegstand

0

De expert in duurzame herbestemming van vastgoed komt met ludieke actie om de noodzaak én kansen van herbestemming van vastgoed onder de aandacht te brengen.

‘Hierrr met je Tekening!’
Zo heet de ludieke doch serieuze actie die hoorbaar knipoogt naar een jaarlijkse Radio538-actie: iedereen die een ontwerp heeft liggen voor een nog uit te voeren herbestemming, kan die geheel vrijblijvend uploaden op de actiepagina respace.nl/win. Men maakt daarmee kans op een gratis omtekening naar het duurzame Respace bouwsysteem, inclusief renders.

Urgentie vastgoedmarkt
Met deze actie wil Respace aandacht vragen voor de urgente situatie dat er tot 2030 één miljoen woningen moet worden bijgebouwd, terwijl er op dit moment ook 30 miljoen m2 vastgoed leegstaat. “Saillant natuurlijk. In een tijd dat de bouw radicaal moet verduurzamen is herbestemmen met biobased materialen 1+1=3: minder leegstand, minder woningvraag, minder co2. Bovendien is herbestemming met een prefab systeem ook nog veel sneller en kostenefficiënter te realiseren dan nieuwbouw”, aldus Eldin Fajkovic van Respace.

Vakkundige jury
Deelnemen aan ‘Hierrr met je Tekening!’ kan tot 31 januari 23:59u. De drie winnende inzendingen worden in De Week van de Circulaire Economie bekendgemaakt. De uitslag ligt in handen van een vakbekwame jury, bestaande uit:

  • Yvette Watson (Phi Factory / 2BCollective, en winnaar ABN AMRO Duurzame 50)
  • Jan Willem van de Groep (Kwartiermaker Biobased, Gideon en Opiniemaker)
  • Lisanne Havinga (Assistant Professor Building Performance TU Eindhoven)
  • Eldin Fajkovic (Lead Architect bij Respace)

Over Respace
Respace is een ConTech scale-up die de bouwsector radicaal wil verduurzamen. Dat doen zij door bestaand vastgoed te transformeren naar een nieuwe bestemming. Dankzij hun parametrische ontwerptool en de gerobotiseerde productie, is het Respace bouwsysteem gestandaardiseerd, en toch maatwerk. Het resultaat is een esthetische, remontabele oplossing op basis van duurzaam hout en andere biobased materialen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?