Verkoop brengt wensportefeuille Woonzorg Nederland dichterbij

0

Het is de missie van Woonzorg Nederland om passende en betaalbare huisvesting voor senioren te verzorgen. In 2025 willen ze daarom enkel vastgoed in bezit hebben dat past bij de behoeften van de doelgroep. Afgelopen maand heeft woozorg Nederland zo’n 200 eenheden verkocht die niet aan onze criteria voldoen.

Het gaat onder andere om het complex Gouden Handen in ‘s-Heerenberg, Ressinghof in Dinxperlo, Luifel in Hoorn, en een aantal eenheden in Dokkum, Eenrum en Neede. De panden zijn voor senioren minder passend omdat ze bijvoorbeeld niet goed rolstoeltoegankelijk zijn, te ver van voorzieningen liggen of geen ontmoetingsruimte hebben.

Met de opbrengst van de verkoop wil Woozorg Nederland extra woningen bouwen en aankopen die beter geschikt zijn. Vanwege de vergrijzing groeit de vraag sterk, en om de behoefte op te vangen hebben ze de ambitie om met 500 eenheden per jaar uit te breiden, tot zo’n 8000 extra woningen in 2035.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?