Zinc Real Estate Group koopt hoofdkantoor Technische Unie

0

Het hoofdkantoor van de Technische Unie in Amstelveen is verkocht aan Zinc Real Estate Group. Het hoogwaardige kantoorgebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van ongeveer 6.500 vierkante meter en beschikt over 140 parkeerplaatsen op een ruim perceel van 8.300 vierkante meter. Dankzij recente investeringen van verkoper en de huurder verkeert het gebouw in uitstekende staat van onderhoud en is het gecertificeerd met energielabel A+.

Het gebouw aan de Bovenkerkerweg 10&12 in Amstelveen is gelegen op de grens van woonwijk Middenhoven en bedrijventerrein Legmeer. Voor laatstgenoemde wijk heeft de gemeente Amstelveen de ambitie om het te transformeren naar een moderne woon-werkwijk.

Sinds de oplevering van het gebouw in 1990 is de Technische Unie de gebruiker geweest. De Technische Unie is een dochteronderneming van Sonepar, wereldwijd marktleider op het gebied van B2B distributie van elektronica producten en oplossingen. Er is in 2020 een langjarige huurverlenging overeengekomen met de Technische Unie.

Colliers heeft verkoper op commercieel gebied begeleid, Loyens en Loeff heeft verkoper van juridisch en fiscaal advies voorzien. Koper Zinc Real Estate Group is in deze transactie bijgestaan door Shield Capital, Osborne Clarke, PWC en SGS Search.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?