Cromwell voltooit twee logistieke acquisities namens CEREIT

0

Vastgoedinvesteerder en manager Cromwell Property Group (Cromwell) heeft, namens Cromwell European REIT (CEREIT), de acquisitie afgerond van twee logistieke objecten in ‘s-Heerenberg en Tilburg.

De eerste acquisitie in ‘s-Heerenberg is een logistiek gebouw, dat strategisch ligt aan de Nederlands-Duitse grens, naast de snelweg A12, één van de belangrijkste logistieke toegangswegen naar Duitsland.

Het object is circa 15.000 m² groot en bestaat primair uit magazijn met ondersteunende kantoorruimte en ligt op 22.000 m² eigen grond. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1993 en verder uitgebreid in 1999. In 2019 is het gebouw uitvoerig gerenoveerd. Tijdens de renovatie zijn onder andere verwarmings- en koelfuncties, duurzame LED-verlichting, elektrische systemen, een volledige kantoorinrichting en automatisering geinstalleerd.

Het gebouw is volledig verhuurd aan Kleertjes.com B.V., een toonaangevende online retailer in kinderkleding die onlangs is overgenomen door Wehkamp, één van de grootste e-commerce exploitanten van Nederland.

De tweede acquisitie is een logistiek object op het bedrijventerrein Katsbogten in de logistieke topregio Tilburg-Waalwijk. Het ligt strategisch op een zichtlocatie aan de afrit van de snelweg A58, de zuidelijke logistieke corridor, tussen mainports Rotterdam en Eindhoven.

Het gebouw is in twee fasen in 2012 en 2019 gebouwd en bestaat uit circa 8.600 m² magazijn met ondersteunende kantoorruimte en ligt op circa 14.000 m² eigen grond. Het gebouw heeft een energielabel A++++ en is recentelijk verder gemoderniseerd met de plaatsing van ongeveer 1.700 zonnepanelen op het dak.

Het object wordt voor lange termijn verhuurd aan een gerenommeerde schoenen- en modefabrikant.

Gijs Vissers, Head of Investment Management, Benelux bij Cromwell, zegt: ‘’We zijn heel blij dat we deze hoogwaardige logistieke objecten namens CEREIT hebben kunnen aankopen in aanvulling op de 12 kantoor- en logistieke/light-industrial objecten die we al managen in de Benelux. De Nederlandse logistieke markt blijft een van de meest actieve en gevestigde markten in Europa, gezien de uiterst belangrijke rol die de zeehavens van Rotterdam en Amsterdam spelen in de (her)distributie van goederen.

CEO of the Manager of CEREIT, Simon Garing voegt toe: “Met veel plezier kondig ik de eerste twee acquisities aan die CEREIT – na de IPO – aan haar Nederlandse light industrial/logistieke portfolio mag toevoegen. Dit is het resultaat van het uitstekende netwerk van het lokale team. CEREIT zal haar logistieke portfolio blijven uitbreiden in Nederland, aangezien het een core markt is voor de productieketens in West-Europa door de strategische link tussen de grote havens en het distributienetwerk.‘’

Cromwell werd bij beide transacties ondersteund door juridisch adviseur Loyens & Loeff en technisch adviseur SGS. BNP Paribas Real Estate trad op als commercieel adviseur voor de acquisitie van ’s-Heerenberg, bij de tweede acquisitie in Tilburg werd deze rol vervuld door 1530 Real Estate. De verkoper van het object in Tilburg werd commercieel begeleid door Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij en juridisch door Boels Zanders Advocaten.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?