KSL Capital Partners koopt Eden Hotels in Nederland

0

LL heeft KSL Capital Partners, een private equity-onderneming gespecialiseerd in reis- en vrijetijdsondernemingen, geadviseerd bij de overname door haar gelieerde onderneming van een meerderheidsbelang in Eden Hotels in Nederland.

De Nederlandse hotelgroep, die het unieke en individuele karakter van elk hotel onderstreept, is bijna 75 jaar opgebouwd door de familie Dijkstra. Eden Hotels bezit en exploiteert 14 hotels met circa 2.000 kamers, verspreid over voornamelijk Amsterdam en andere grote Nederlandse steden, waaronder het gerenommeerde Hard Rock Hotel Amsterdam American en het 400-key Eden Hotel Amsterdam.

JLL trad op als commercieel adviseur voor KSL en adviseerde over de underwriting en prijsbepaling van de vastgoed- en hotelactiviteiten van de groep.

KSL zal het Eden-team blijven ondersteunen met zijn internationale horeca-ervaring en financiële middelen met de gezamenlijke ambitie om de groep uit te breiden in Nederland en Europa.

Jurrian Dompeling, Senior Vice President van EMEA Hotels & Hospitality Capital Markets, JLL zegt hierover: “Wij zijn verheugd KSL te hebben geadviseerd bij deze off-market transactie, die één van de belangrijkste hoteldeals tot nu toe op de Nederlandse markt vertegenwoordigt. Deze belangrijke transactie maakt deel uit van een aanhoudend momentum van recente M&A-activiteit in de Europese hotelsector. We kijken ernaar uit om de komende jaren met de teams samen te werken om hen te helpen bij de groei en schaalvergroting van deze strategische investeringsmogelijkheid”.

Will Duffey, Head of EMEA Hotels & Hospitality Capital Markets, JLL voegt toe: “Eden is een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid van goed gelegen hoogwaardig vastgoed in combinatie met een sterk operationeel platform. Wij zijn verheugd dat wij KSL hebben bijgestaan bij deze belangrijke deal, die een strategische stap op de Nederlandse markt markeert en het team in staat zal stellen nieuwe mogelijkheden in heel Europa te zoeken en na te streven.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?