Syntrus Achmea verkrijgt drie nieuwe mandaten voor zorgvastgoedfonds

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft drie nieuwe mandaten verworven voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF). Twee nieuwe participanten in het fonds plus een bestaande klant investeren in totaal 44 miljoen euro.

De twee nieuwe klanten zijn een bekende charitatieve instelling en het pensioenfonds van een multinational. Zij hebben mandaten verstrekt van in totaal 34 miljoen euro. De bestaande klant, een Nederlands pensioenfonds, tekent voor nog eens 10 miljoen euro.

“Uit de toezeggingen spreekt een groot vertrouwen in de strategie van het zorgvastgoedfonds”, zegt Casper Hesp, director Investment Management bij Syntrus Achmea. “Het beleggingsperspectief van zorgvastgoed is ijzersterk en voorziet in de behoefte van veel institutionele beleggers aan zowel financieel als maatschappelijk rendement.”

Het belang van modern zorgvastgoed wordt alleen maar groter, zo staat ook in het nieuwe regeerakkoord. “Daarbij vormen de thema’s die het nieuwe kabinet benoemt, precies de kern van ons investeringsbeleid”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Denk aan levensloopbestendige woningen, woonvormen waar lichte én zware zorg geleverd kan worden, concepten die eenzaamheid tegengaan en gedecentraliseerde anderhalvelijnszorg.”

Het ADHCPF is het oudste en grootste Nederlandse beleggingsfonds specifiek gericht op zorgvastgoed. De portefeuille bestaat uit 34 objecten en heeft een totale waarde (inclusief pijplijn) van bijna 600 miljoen euro. In de duurzaamheidsbenchmark GRESB werd het fonds dit jaar uitgeroepen tot ‘Overall Global Sector Leader’.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?