Rijksvastgoedbedrijf sluit stikstofcontract met BPD

0

Het Rijksvastgoedbedrijf en projectontwikkelaar BPD|Bouwfonds hebben voor het bestemmingsplan van de nieuw te bouwen woonwijk Valkenhorst in Katwijk een stikstofcontract gesloten. Hierdoor kan het Rijksvastgoedbedrijf, zodra het bestemmingsplan definitief is, voorbereidingen treffen voor de verkoop van grond.

Projectontwikkelaar BPD is eigenaar van stikstofrechten via drie agrarische bedrijven op grond gelegen nabij voormalig marinevliegkamp Valkenburg. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft met BPD afgesproken dat deze stikstofrechten worden ingebracht voor het bestemmingsplan van Valkenhorst.

In ruil voor de stikstofrechten krijgt BPD het recht om in een latere fase 800 woningen te bouwen op grond van het Rijksvastgoedbedrijf. In Valkenhorst komen in totaal 5.600 woningen met daarbij horende voorzieningen zoals winkels en scholen.

Groen licht
Het contract tussen Rijksvastgoedbedrijf en BPD geeft groen licht aan de ontwikkeling die een samenwerking is tussen het Rijk, de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Katwijk. Het bestemmingsplan moet nog door de gemeente Katwijk worden goedgekeurd.

Zodra het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad van Katwijk in naar verwachting februari 2022, start het Rijksvastgoedbedrijf met de verkoop van gronden aan marktpartijen. Dat gebeurt via een openbare verkoopprocedure. Daarnaast kan het BPD dan beginnen met de ontwikkeling van de eerste 700 nieuwbouwwoningen op de eigen grond, die direct aan de N206 ligt. Deze eerste woningen komen in de nieuw te bouwen Limesbuurt.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?