Ferax Vastgoed koopt Pebbles-vastgoed van Annexum

0

Grote behoefte aan betaalbare huurwoningen in de markt.

Ferax Vastgoed heeft vorige week het Pebbles-vastgoed overgenomen van Annexum.

Pebbles is een vastgoedinitiatief dat voor particuliere beleggers een manier biedt om op een laagdrempelige manier te participeren in verhuurde panden. Het vastgoed van de Pebblesfondsen bestaat uit panden die verhuurd zijn aan de vorige eigenaar-bewoner in een koop/huur-terug overeenkomst. De al aangekochte acht panden, zeven appartementen en een woning zijn nu door het overkoepelend Pebbles-fonds van Annexum doorverkocht aan Ferax Vastgoed 3 BV.

Paul Vernooijs, directeur van Ferax Vastgoed: “Wij zijn verheugd over deze transactie omdat dit vastgoed naadloos aansluit bij onze filosofie. Ferax Vastgoed is een uitkomst voor al die particulieren die wel willen beleggen in vastgoed, maar daarvoor niet de tijd of kennis hebben. Normaliter kunnen particuliere beleggers met het investeren van relatief lage bedragen moeilijk hun risico spreiden. Bij Ferax Vastgoed kan dat wel doordat zij met Ferax mee beleggen in en met een grotere groep beleggers.”

Voor de huurders verandert er niets. Die krijgen alleen te maken met een nieuwe eigenaar.

Dave van Helsdingen, de andere directeur van Ferax Vastgoed: “Wij waren al langer een koop/huur-terug initiatief aan het voorbereiden, toen het aanbod van Annexum op ons pad kwam. Voor ons is dit een snelle start en we gaan de portefeuille zeker uitbreiden. Mensen die hun hypotheek al hebben afgelost, willen vaak geld opnemen om aan de kinderen te lenen of te geven of wellicht een verre reis te maken. Verkoop aan een beleggingsfonds en terughuren is dan een oplossing. Verzilverhypotheken zijn dat uiteraard ook maar verkoop betekent dat je ook van het onderhoud af bent.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?