Amvest Living & Care Fund brengt Het Gastenhuis naar Maastricht

0

Investment manager én ontwikkelaar van woningen Amvest en gebiedsontwikkelaar Ballast Nedam Development hebben een turn key-koopovereenkomst getekend voor de realisatie van een woonzorggebouw met 41 woonplekken aan de Groene Loper in Maastricht. Hiermee komt Het Gastenhuis – een zorgformule met kleinschalig wonen voor mensen met dementie – ook naar Maastricht.

In toenemende mate zoeken ouderen als alternatief voor reguliere verpleeg- en verzorgingshuis naar kwalitatief hoogwaardige en kleinschalige woonzorgconcepten. Het Amvest Living & Care Fund en Het Gastenhuis bieden mensen met dementie een fijn thuis waar vrijheid en eigen regie vooropstaan. Bijzonder is, dat ieder Gastenhuis geleid wordt door een echtpaar of koppel met een gedegen zorgachtergrond, die in een dienstwoning naast het huis wonen: hierdoor kan een zeer persoonlijke zorg en begeleiding geboden worden.

Nog dit jaar wil Ballast Nedam Development beginnen met de realisatie van Het Gastenhuis in Maastricht. Medio 2023 zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen. De Groene Loper wordt een plek voor alle inwoners van Maastricht. De komst van Het Gastenhuis sluit hier naadloos bij aan.

EEN NIEUWE LOCATIE IN MAASTRICHT
Susan van de Koppel, Portfoliomanager: “Als Amvest Living & Care Fund zijn wij heel blij dat we samen met onze zorgpartner, Het Gastenhuis, weer een locatie kunnen openen, dit keer in Maastricht. Door dit kleinschalig en midden in de samenleving te organiseren, bieden we ouderen met een zorgindicatie een fijn thuis als alternatief voor het verpleeghuis. Een plek waar bewoners zichzelf kunnen zijn en blijven, zo thuis als mogelijk. Met de komst van Het Gastenhuis wordt er lokaal aansluiting gezocht met bijvoorbeeld leveranciers voor de maaltijden en het ondernemen van activiteiten. Daarbij is de locatie in Maastricht mooi gelegen in een groene omgeving, waar dit duurzame gebouw goed tot zijn recht komt.”

René Lecluse, Development Manager van Ballast Nedam Development: “Door de toevoeging van deze zorgwoningen gaat de Groene Loper een nieuwe fase van de gebiedsontwikkeling in. Als gebiedsontwikkelaar proberen wij een zo compleet mogelijke leefomgeving te creëren met ruimte voor iedereen. Zorg is daarbij niet meer weg te denken, ook in de gebiedsontwikkeling nemen wij onze verantwoordelijkheid. Zo kunnen bewoners straks genieten van de frisse lucht op de Groene Loper tijdens een heerlijke wandeling. De gebouwen zijn huiselijk en geborgen te midden van een groene omgeving waar ook het nodige ‘leven’ is zodat er ruimte voor rust en ontspanning ontstaat.”

OVER BALLAST NEDAM DEVELOPMENT
Ballast Nedam Development ontwikkelt aantrekkelijke woon-, werk- en leefomgevingen in binnenstedelijke gebieden. Plaatsen waar mensen graag willen zijn én waar ze zich prettig voelen. In elk project zijn wij ons bewust van de impact die we hebben op de directe leefomgeving, op de wereld én op de toekomst. Wij zijn een Nederlandse projectontwikkelaar met een internationale oriëntatie. Onze projecten zijn grensverleggend, zo houden wij een voorsprong op de toekomst. Ballast Nedam Development is onderdeel van het wereldwijd opererende Renaissance en is dochteronderneming van Ballast Nedam. Via hen hebben we alle mogelijke expertise en ervaring in huis. Dat maakt ons naast creatief en innovatief, ook slagvaardig en realistisch.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?