Uniek woonzorgcentrum Flora op het Floriadeterrein binnen twee jaar ontwikkeld én gebouwd

0

Flora wordt vanaf februari 2022 het nieuwe thuis voor 130 mensen met dementie. Het indrukwekkende gebouw staat op het Floriadeterrein en ‘Goed leven’ en ‘Innovatieve Zorg’ staan niet te missen centraal. Lidy Hartemink, voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep Almere, nam de sleutel in ontvangst van Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo bedankte het team: “De ontwikkeling en bouw voor mensen met dementie vraagt om specifieke kennis en veel inlevingsvermogen in de toekomstige bewoners en zorgmedewerkers. Dankzij de nauwe samenwerking met Zorggroep Almere en binnen het team hebben we dit binnen twee jaar kunnen ontwikkelen én bouwen. Het resultaat is zeker iets om samen trots op te zijn.”

Met de sleutel ontving Zorggroep Almere namens het team ook een cadeau in de vorm van een tuinhuis voor de duofiets van de bewoners. Daarnaast overhandigde het bouwteam een lunch welke in het nieuwe jaar door hen gemaakt zal worden voor de bewoners.

Wonen zoals thuis
Wie zorgbehoevend wordt, wil blijven wonen zoals thuis. Vrijheid om te kunnen kiezen, een omgeving die prikkelt, waar niets verplicht is. Om die reden is gekozen voor 130 studio’s met in het gebouw ook veel ruimte voor gezamenlijke buurt- en tuinkamers en inpandige balkons. Alle studio’s liggen aan een woonstraat die uitkomt op een plein, net als in een dorp of buurt. Het nodigt uit om aan de wandel te gaan, circuitjes te lopen. Verdwalen kan niet door de slimme techniek in het gebouw, want al neem je de lift naar een andere etage, na je rondje brengt de lift je altijd terug naar je eigen woonstraat.

Gezond leven met aandacht voor groen en innovatieve zorg
Het groen groeit vanuit de tuin tegen de houten gevel omhoog. De verspringende balkons zijn ook voorzien van veel groen. Ze zijn goudkleurig en het geeft sprankeling aan het gebouw. De bewoners kijken straks vanaf deze balkons uit over het park en de toekomstige woonwijk Hortus. Op de begane grond kunnen bezoekers tijdens de Floriade de ‘dementie experience’ bezoeken waar zij op een bijzondere en innovatieve wijze kunnen ervaren hoe het is om dementie te hebben. Later wordt dit paviljoen omgebouwd tot de nieuwe hoofdentree met een open buurtkamer waar ook wijkbewoners welkom zijn.

De ontwikkeling en bouw is een samenwerking tussen Zorggroep Almere, Dura Vermeer Bouw Hengelo, Borgerink Architecten, Lucassen, Kamperman, Nieman en Mondria Advies.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?