Projectontwikkelaar VORM koopt de margarinefabriek aan de Nassaukade in Rotterdam

0

Projectontwikkelaar VORM heeft de margarinefabriek aan de Nassaukade in Rotterdam gekocht met de ambitie er de komende jaren een grootschalige, binnenstedelijke herontwikkeling te realiseren.

Op een prominente zichtlocatie aan de Nieuwe Maas moet straks een stoer en duurzaam stuk Rotterdam verrijzen. De bestaande fabriek maakt plaats voor een divers programma. VORM heeft de ambitie 1.200 woningen te realiseren, waarvan minimaal de helft in het betaalbare segment.

De huidige eigenaar maakte begin 2021 bekend de productielocatie te gaan verlaten. Het fabrieksterrein is nu niet publiek toegankelijk. De Rotterdamse ontwikkelaar heeft het plan om het gebied openbaar te maken. “Hier gaan we werken aan een nieuwe hotspot”, verteld Esther Vrij, regiomanager acquisitie bij VORM. “Iedereen kan straks genieten van deze prachtige plek aan het water”.

De fabriek aan de Nassaukade, op de kop van stadsdeel Feijenoord, beslaat een oppervlakte van 24.000 m². Het is één van de laatste grootschalige ontwikkellocaties in Rotterdam. De afgelopen maanden is met Mecanoo Achitects gewerkt aan een plan voor het realiseren van een nieuw heel diverse wijk.

De Mik Bedrijfshuisvesting heeft VORM bij de aankoop geadviseerd in samenwerking met Loyens&Loeff.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?