Rijksvastgoedbedrijf koopt twee panden in Den Haag

0

Het Rijksvastgoedbedrijf koopt twee panden in de Haagse Binckhorst. De panden hebben samen een oppervlakte van ruim 40.000 vierkante meter (bvo). De aankoop past in het beleid van het Rijksvastgoedbedrijf om gebouwen in eigendom te hebben uit kostenoverwegingen en om onze gebouwen te verduurzamen.

De gekochte objecten betreffen ‘De Haagse Veste IV’, zo’n 38.000 vierkante meter (bvo) kantoor. En met ongeveer 2.600 vierkante meter (bvo) bedrijfsruimte de Grote Beerstraat 34. De panden zijn gekocht van Binckhorst Investments BV; een samenwerking tussen de Oudendal Groep en Simba BV, geadviseerd door Vlint vastgoed en Straatman Koster advocaten.

De gebouwen staan op dit moment leeg en moeten eerst worden gerenoveerd voordat ze in gebruik kunnen worden genomen. Op basis van de lange termijnstrategie van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is het verwerven van deze panden nodig om Rijksdiensten toekomstbestendig te kunnen huisvesten.

De panden dragen bij aan een duurzame eigendomsvoorraad. Daarnaast draagt deze aankoop mogelijk bij aan de gebiedsontwikkeling in de Haagse Binckhorst. De aankoop past daarnaast in het beleid van het Rijksvastgoedbedrijf om gebouwen in eigendom te hebben wanneer dit op basis van kostenoverwegingen gunstiger is dan huren.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?