ZBG Group benoemt Hans Büthker als nieuwe CEO

0

ZBG Group maakt bekend dat de heer Hans Büthker vanaf 1 januari 2022 Chief Executive Officer van de Groep wordt. Met de heer Büthker als CEO begint ZBG aan een volgende fase, voortbouwend op alles wat tot nu toe is bereikt. ZBG Group is in 1982 door ondernemer Frank Zweegers opgericht.

De heer Büthker heeft meer dan 30 jaar ervaring bij internationale bedrijven in de hightechsector waarin hij diverse topfuncties bekleedde. Voor zijn komst naar ZBG was hij Chief Executive Officer en Director bij GKN Aerospace Services Ltd en Chief Executive Officer voor GKN Aerospace, Inc. Daarvoor bekleedde hij de functie van voorzitter en Chief Executive Officer bij Fokker Technologies Group BV.

ZBG is opgericht met de missie om te investeren in bedrijven die werken aan een betere toekomst door verantwoord gebruik en goed beheer van natuurlijke grondstoffen in de productieprocessen. De portefeuille van de ZBG Groep is van oudsher gericht op drie sectoren: vastgoedontwikkeling & beleggingen (via Breevast), agricultuur en technologie.

In de volgende fase zal de ZBG Group zich vooral focussen op het ondersteunen van snelgroeiende technologiebedrijven, inclusief bedrijven die werken aan de energietransitie, door middel van private equity en kennis van de sector.

Hans Büthker’s uitgebreide ervaring en kennis in geïntegreerde transitieprocessen in de hightech sector zal het mogelijk maken om met de investeringen van ZBG duurzame waarde te creëren voor alle stakeholders. Daarnaast is ZBG, dankzij Breevast, goed gepositioneerd in vastgoed om aan de marktvraag te voldoen.

Erik van de Merwe, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ZBG Group: “Wij zijn blij met de komt van Hans Büthker als CEO van ZBG Group. ZBG heeft grote ambities voor de nabije toekomst. Hans Büthker heeft vele leidinggevende functies gehad in grote ondernemingen en beschikt over een schat aan ervaring op het gebied van technologie, die ZBG de komende jaren zal ondersteunen. Met zijn doorgewinterde expertise zijn wij ervan overtuigd dat hij de groep naar achtereenvolgende successen zal leiden. Wij kijken uit naar de manieren waarop hij de ZBG Group verder zal transformeren naar de volgende fase.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?