Cofinimmo verwerft een nieuwe zorgsite in Nederland

0

Cofinimmo (Euronext Brussels: COFB) heeft 100% van de aandelen van de vennootschap die eigenares is van de nieuw gebouwde zorgsite Hof van Blom in Hattem verworven. De conventionele waarde van de site voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt ongeveer 13 miljoen EUR.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “Wij blijven onze zorgvastgoedportefeuille in Nederland uitbreiden met hoogkwalitatieve en duurzame gebouwen. De verwerving van deze nieuwe zorgsite Hof van Blom met een energielabel van minstens niveau A past bijgevolg perfect binnen deze best-in-class portefeuille. Bovendien is het model waarbij verschillende zorgfuncties samenwerken als een netwerk, een voorbeeld van hoe de gezondheidssector van de toekomst vorm zal krijgen.”

De site
Het nieuwe zorgcomplex Hof van Blom ligt in Hattem (Gelderland), naast Zwolle, een stad met 129.000 inwoners. Het complex is gelegen in een woonzorgzone, waar bewoners zo zelfstandig mogelijk wonen en waar extra aandacht wordt besteed aan wooncomfort en duurzaamheid. De belangrijkste waarden van dit concept zijn veiligheid, bereikbaarheid (dichtbij voorzieningen), toegankelijkheid, een gezonde woonomgeving en interactie tussen bewoners.

Het complex werd recent opgeleverd en heeft een oppervlakte van ongeveer 5.200 m². Het bestaat uit drie delen waar specifieke zorgdiensten worden aangeboden: een woonzorgcentrum met 32 bedden, een gedeelte met 22 assistentiewoningen en een huisartsenpraktijk.

De huisartsenpraktijk wordt elektrisch verwarmd door middel van PV-panelen en een warmtepomp. Het woonzorgcentrum zal samen met de 22 assistentiewoningen aangesloten worden op het gasnet met een nieuwe centrale verwarmingsinstallatie. Het complex zal een energielabel van minstens niveau A verkrijgen.

Het complex is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bushalte op 200 m afstand) en ligt dicht bij het centrum van Hattem en het Natura 2000-gebied Rijntakken.

De verrichting
Cofinimmo heeft 100% van de aandelen van de vennootschap van de nieuw gebouwde zorgsite Hof van Blom in Hattem verworven. De conventionele waarde van de site voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt ongeveer 13 miljoen EUR. De verkoper is Nijhuis Bouw B.V. uit Rijssen die het project Hof van Blom tevens volledig ontwikkeld en gerealiseerd heeft.

Deze investering werd opgenomen in de investeringsraming voor 2021, zoals gepubliceerd in sectie 11.1 van het persbericht van 27.10.2021.

Het woonzorgcentrum is verhuurd aan de uitbater Het Baken, terwijl de huisartsenpraktijk verhuurd is aan Maatschap Huisartsenpraktijk Hof van Blom. Het gedeelte met assistentiewoningen is verhuurd aan Beter Thuis Wonen, een private uitbater in zelfstandige woningen voor ouderen met een zorgindicatie. De drie huurovereenkomsten zijn van het type dubbel netto. De gewogen gemiddelde resterende looptijd van de huurovereenkomsten voor deze drie delen bedraagt 14 jaar.
De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement bedraagt circa 5%.

De huurders
Het Baken is een regionale zorginstelling die inspeelt op de uiteenlopende behoeften van cliënten door een breed pakket van zorg- en dienstverlening. Het biedt expertise en ondersteuning aan die nodig is voor al dan niet tijdelijke zorgbehoevenden om zo lang mogelijk in hun eigen, vertrouwde omgeving te wonen. Voor meer complexe zorg waardoor thuis wonen niet meer mogelijk is, biedt het Baken professionele zorg aan in een van de woonzorgcentra die het beheert.

Huisartsenpraktijk Hof van Blom levert alle zorg die behoort tot het basisaanbod huisartsgeneeskundige zorg.

Beter Thuis Wonen is een private uitbater die zelfstandige woonruimtes verhuurd aan mensen met een zorgindicatie en zorg voor de bewoners coördineert.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?