P3 Logistic Parks verhuurt 99,000 m2 distributiecentrum in Echt

0

Grote internationale retailer huurt direct na oplevering volledige logistieke site P3 Echt, waarmee P3’s eerste termijnaankoop in Nederland een feit is.


P3 Logistic Parks, een toonaangevende langetermijninvesteerder die is gespecialiseerd in het beheer en de ontwikkeling van logistiek vastgoed in Europa, heeft een langjarige huurovereenkomst getekend met een grote internationale retailer voor P3 Echt, een logistieke locatie in de regio Echt-Susteren in het zuidoosten van Nederland. Het object is de meest duurzame ontwikkeling van P3 in Europa en haar allereerste termijnaankoop in Nederland.

Op 6 december 2021 heeft P3 de overeenkomst voor de termijnaankoop getekend en de sleutels van P3 Echt in ontvangst genomen. Aansluitend aan de overdracht heeft P3 het gehele gebouw van circa 99.000 m² verhuurd aan één huurder. Het is gelegen op het ‘Businesspark Midden-Limburg’ in de gemeente Echt-Susteren, dicht bij de Duitse en Belgische grens en daarmee strategisch goed gelegen voor de detailhandel. Het logistieke object bestaat uit vier even grote units met elk een magazijn, mezzanine en kantoorruimte. In totaal bestaat P3 Echt uit 84.877 m² opslagruimte, 12.685 m² mezzanine en 1.376 m² kantoorruimte. Cushman & Wakefield en Bridgegap waren de verhuurmakelaars van P3.

P3 werd geadviseerd door NL real estate – Knight Frank, Dentons, en C2N, en heeft de logistieke locatie in Echt als termijnaankoop aangekocht van ontwikkelaar Dokvast Projects B.V. De deal werd getekend in oktober 2020 en gesloten in december 2021. In het laatste kwartaal van vorig jaar startte Heembouw de bouwwerkzaamheden van deze speculatieve ontwikkeling en leverde P3 Echt eind november 2021 op.

Strevend naar een BREEAM-NL “Outstanding” certificering, nam P3 belangrijke duurzaamheidsmaatregelen rond de CO2-administratie van P3 Echt, monitoring van watergebruik en afvalbeheer, zonnepanelen, geavanceerde installatietechnieken zoals energiebesparende verlichting, en zorgde het voor voorzieningen voor de omliggende flora en fauna. P3 Echt is P3’s meest duurzame ontwikkeling in Europa.

Otis Spencer, CIO bij P3 Logistic Parks, zegt: ”Deze huurovereenkomst is een groot succes voor P3, aangezien we 99.000 m² volledig konden verhuren aan één grote huurder, onmiddellijk nadat de ontwikkeling was voltooid en de termijn-aankoopovereenkomst was gesloten. Deze naadloze overgang toont aan dat onze risicobeoordeling juist was en dat de verwachte waardecreatie werd gerealiseerd. We zijn ook optimistisch over vergelijkbare kansen in de toekomst en zullen ons blijven richten op het werven van locaties met een hoog potentieel in regio’s met een grote vraag naar logistieke ruimte.”

Léon Vié, Managing Director Nederland & België bij P3 Logistic Parks, licht toe: “Het verhuren van P3 Echt is onze eerste grote deal in Nederland en toont de extreme potentie van duurzame ontwikkelingsprojecten. Bovendien is P3 Echt de grootste speculatieve ontwikkeling die in de afgelopen 15 jaar in Nederland is verhuurd. We zijn er trots op dat we erin slagen faciliteiten van aanzienlijke omvang ontwikkelen conform de hoogste duurzaamheids- en innovatienormen. Hierdoor kunnen we internationale merken goed bedienen.”

P3 is momenteel eigenaar en beheerder van zeven logistieke locaties in Nederland die worden verhuurd aan klanten als Greenyard Fresh, Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?