Syntrus Achmea fuseert woningfondsen: ADRF wordt groter, jonger én duurzamer

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft twee woningfondsen samengevoegd en een nieuw mandaat van 190 miljoen euro aangetrokken. Het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) groeit daardoor in omvang naar 2,3 miljard euro. Tegelijkertijd verbetert de portefeuille op gemiddeld bouwjaar, energielabel en ligging in kansrijke regio’s.

Bij de samenvoeging is de portefeuille van het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership (ADVARP) ingebracht in het ADRF. Dit betekent een toename van de portefeuille met ruim 500 miljoen euro, bestaande uit 1.100 woningen (100% label A) en een pijplijn van een Amsterdams project in aanbouw, alsmede drie grondposities in de Randstad.

“Wij zijn trots op het vertrouwen dat participanten uitspreken met deze samenvoeging”, zegt Casper Hesp, director Investment Management bij Syntrus Achmea. “De fusie leidt tot een van de jongste en duurzaamste woningfondsen in Nederland, dat met 21 participanten bovendien beschikt over een gediversifieerd klantenbestand. Het ADRF is daarmee goed gepositioneerd voor de toekomst.”

De portefeuille van het ADRF is de afgelopen jaren aanzienlijk versterkt met acquisities in onder meer Eindhoven, Amsterdam, Zaandam en Nieuwegein. Daarnaast werden honderden oudere woningen in minder kansrijke regio’s verkocht. In combinatie met het verduurzamen van bestaande woningen daalde de CO2-uitstoot per vierkante meter in snel tempo. In 2030 verwacht het fonds een reductie van 70% (ten opzichte van 1990). Dat is ver boven de doelstelling van 49%. In de laatste GRESB-benchmark kreeg het fonds opnieuw de maximale rating van vijf sterren.

Onlangs ontving het ADRF van een Nederlands pensioenfonds, een nieuwe participant, een mandaat van 190 miljoen euro. “Opnieuw een bewijs van vertrouwen”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “Wij gaan dit geld de komende jaren investeren in duurzame en betaalbare woningen in kansrijke regio’s in Nederland.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?