BMO Real Estate Partners verdubbelt Europees logistiek mandaat

0

BMO Real Estate Partners (BMO REP), de pan-Europese specialist in vastgoedbeleggingen en vermogensbeheer (onderdeel van BMO Global Asset Management EMEA), heeft zijn Europees logistiek mandaat van PFA Pension weten te verdubbelen van € 200 miljoen naar € 400 miljoen. PFA Pension is een van de grootste pensioenuitvoerders in Denemarken.

Het mandaat ging in juli 2019 van start met een bedrag van € 100 miljoen voor value-add logistieke ontwikkelingen in Frankrijk. De eerste acquisities omvatten twee panden in Bassens, nabij de haven van Bordeaux, een cross-docking faciliteit in Corbas, Lyon, en de renovatie van een last-mile logistiek distributiecentrum in Fretin, Lille.

Na de succesvolle inzet van het beginkapitaal is het mandaat nu uitgebreid met een extra kapitaaltoezegging van € 200 miljoen voor Core, Core+- en Value-Add beleggingen in heel continentaal Europa, met een focus op Frankrijk, Spanje en Italië.

De twee mandaten zijn, inclusief leverage, goed voor een totale investeringscapaciteit van meer dan € 400 miljoen.

De strategie richt zich op het zoeken, verwerven en beheren van bestaande logistieke panden en manage-to-core/build-to-core beleggingen in de buurt van stadscentra, havens en luchthavens of binnen bestaande logistieke hubs. De nadruk ligt op pakhuizen in steden, cross-docking faciliteiten en A-locatie distributiecentra met één of meerdere huurders. Dit biedt een aantrekkelijke diversificatie van zowel locaties als huurders.

Ian Kelley, Fund Director Europe en Head of France bij BMO REP: “Onze samenwerking met PFA Pension laat zien dat wij de capaciteiten hebben om een op maat gemaakt dienstenaanbod te kunnen leveren. Tevens bevestigt het ons vermogen in meerdere regio’s te kunnen beleggen in het hele risicospectrum binnen de logistieke sector. We hebben het beginkapitaal efficiënt kunnen inzetten door het gebruik van off market mogelijkheden die we vonden via ons uitgebreide netwerk. Deze investeringen deden het vanwege succesvolle verhuur beter dan verwacht. Dit illustreert de expertise en de capaciteit van het team. We kijken ernaar uit om ons trackrecord met het uitgebreide mandaat voort te zetten.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?