Mileway verkoopt bedrijfscomplex in Milsbeek

0

Mileway heeft het bedrijfscomplex gelegen aan de Achterbroek 11-15 en Ovenberg 15-17 in Milsbeek verkocht. Het complex bestaat uit 10.672 m², onderverdeeld in 8.632 m² bedrijfsruimte met 2.040 m² kantoorruimte en is gelegen op een perceel van 15.665 m².

De koper, Businesscenter Milsbeek, is een samenwerking van 3 regionale ondernemers uit de bouw- en installatiewereld. Zij gaan het complex verder ontwikkelen tot kleinere units, flexibele kantoorruimte en opslagunits. Na de verkoop heeft de nieuwe eigenaar direct delen verkocht aan reeds gevestigde ondernemingen, Jacobs Timmerfabriek en Mooy Forwarding en Logistics. Jacobs is een gevestigde naam in de regio als timmerfabriek voor het machinaal produceren van verschillende soorten houten kozijnen, ramen en deuren voor zowel particulier als zakelijk. Mooy is een internationale transportonderneming met vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen en bedient de markt met meer dan 87 trucks.

Mileway is de grootste eigenaar van logistieke “last mile”-vastgoedactiva in Europa. Het heeft 1.600 gebouwen in eigendom en beheer in 10 grote Europese landen. Mileway is met name actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Zweden, deze landen vertegenwoordigen meer dan 80% van de portefeuille. Daarnaast is het bedrijf in toenemende mate actief in Scandinavië en Zuid-Europa. Mileway heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en beschikt over een toegewijd team van meer dan 300 medewerkers met een lokale aanwezigheid in elke markt.

De verkoper is bij deze transactie commercieel geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, juridisch en fiscaal door Loyens & Loeff en technisch / commercieel beheer is uitgevoerd door Prominus Vastgoed B.V.. Koper is bij deze transactie juridisch bijgestaan door Bruggink & van Beek notarissen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?