GARBE Institutional Capital verwerft woningproject IVY in Amsterdam van BLVG Ontwikkeling

0

GARBE Institutional Capital verwerft woningproject IVY in Amsterdam Noord van BLVG Ontwikkeling B.V. namens een institutioneel vastgoedbeleggingsfonds.

IVY Amsterdam is een mixed-use project bestaande uit vier gebouwen met in totaal 157 huurwoningen, 49 maatschappelijke units en 1.165 m² commerciële ruimte. In de parkeergarage onder het gebouw bevinden zich 34 parkeerplaatsen en 630 fiets- en scooterparkeerplaatsen. De 49 sociale units bieden onderdak aan mensen met een kortdurende huisvestingsbehoefte. Het gebouw wordt medio 2024 opgeleverd en gebouwd door Kondor Wessels Amsterdam.

Iconisch herkenningspunt van de Klaprozenbuurt Het hoogwaardige gebouw is ontworpen door Burton Hamfelt Urban Architecture. Gelegen in de bocht van de Klaprozenweg vormt het 45 meter hoge gebouw een iconische entree naar de nieuwe woonwijk ‘Klaprozenbuurt’. In de ruime groene superspace in het hart van het gebouw kunnen bewoners elkaar ontmoeten. IVY voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. De gevels zijn groen en worden voorzien van regenwater uit de waterberging. De woningen zijn zeer energiezuinig met een EPC < 0,15.
Duurzaam Beleggen GARBE verwerft dit gebouw in opdracht van een institutioneel vastgoedbeleggingsfonds. De hoogwaardige kwaliteit, opvallende vormgeving en de uitstekende ligging van het op eigen grond gelegen gebouw maakt dit project een aantrekkelijke investering voor de lange termijn. Joep Visschedijk, Managing Director Garbe Institutional Capital Residential: “Door te investeren in IVY Amsterdam kan onze belegger duurzaam rendement realiseren over een lange termijn en een maatschappelijke bijdrage leveren. Dit project biedt hoogwaardige en tegelijkertijd betaalbare woonruimte”.

Grote internationale belangstelling Roel Timmermans, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield en adviseur van BLVG zegt over de transactie: “IVY Amsterdam kon rekenen op veel buitenlandse interesse. De uitkomst van het proces is wederom een voorbeeld van de steeds internationaler wordende nieuwbouwmarkt. Thema’s in het ontwerp komen tegemoet aan de huidige wensen van beleggers en sluiten aan bij de eisen van institutionele klanten van GARBE. BLVG Ontwikkeling heeft er verstandig aan gedaan daaropin te zetten.”

GARBE
GARBE is actief in de hele vastgoedwaardeketen (van vastgoed-, asset- en fondsbeheer tot projectontwikkeling) in de sectoren kantoren, logistiek, retail en woningen. GARBE heeft meer dan 50 jaar ervaring, 285 medewerkers op 14 locaties en heeft 9,25 miljard euro aan vastgoed in portefeuille. GARBE Institutional Capital is de actieve investment- en assetmanager binnen GARBE.

GARBE werd in deze transactie geadviseerd door Drees & Sommer als technisch adviseur, Osborne Clarke als juridisch adviseur, Deloitte als fiscaal adviseur en Cushman & Wakefield adviseerde over de financiering.

BLVG Ontwikkeling (www.blvg.nl)
Een onderneming van Bart Lyppens en Robert Boeren, ontwikkelt al meer dan een decennium kantoren, hotels en woningen in Amsterdam en Utrecht. BLVG Ontwikkeling werd geadviseerd door Cushman & Wakefield, GreenbergTraurig en Westerdok Notariaat.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?