NSI sluit een groene kredietfaciliteit af van € 300 miljoen

0

NSI N.V. heeft zijn doorlopende kredietfaciliteit bij ABN Amro, ING, Rabobank en Belfius verlengd. In de gewijzigde overeenkomst is de looptijd van de RCF 5 jaar, tot december 2026. De rentemarge is vanaf heden gekoppeld aan een aantal duidelijke duurzaamheidsdoelstellingen.

Het bedrag van de kredietfaciliteit blijft ongewijzigd op € 300 miljoen. De looptijd is verlengd tot december 2026 en bevat een optie om tweemaal te verlengen voor een periode van een jaar, ofwel tot uiterlijk december 2028. Deze verlenging geeft voldoende flexibiliteit om het huidige development programma uit te voeren.

In de faciliteit wordt de hoogte van de rentemarge voortaan gekoppeld aan NSI’s duurzaamheidsprestaties op vier verschillende indicatoren: het percentage gebouwen met minimaal een BREEAM ‘Very Good’ label, het percentage gebouwen met een energielabel A, het percentage duurzame investeringen van de totale capex en de GRESB-score van NSI.

Met deze verlenging neemt de gemiddelde looptijd van de schuld van NSI per Q3 2021 toe tot 5,1 jaar. De gemiddelde rentekosten blijven stabiel op 2%. In combinatie met een LTV van 32,6% per eind september heeft NSI een meer dan solide balans om zowel de strategie als de geplande development pijplijn de komende jaren te ondersteunen.

Alianne de Jong, CFO: ‘‘Het opnemen van duidelijke duurzaamheidsdoelstellingen in deze kredietfaciliteit past in onze strategie om duurzaamheid volledig te integreren in alle activiteiten van NSI. Wij zijn overtuigd dat duurzaamheid van cruciaal belang is voor de financiële resultaten en de toekomstbestendigheid van onze vastgoedportefeuille en dienstverlening op de lange termijn.’’

NSI werd geadviseerd door ABN Amro in de rol van duurzaamheidscoördinator en NautaDutilh als juridisch adviseur.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?