Fidelity International koopt woonzorgcomplexen van Warande

0

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund heeft woonzorgcomplexen “De Loericker Stee” in Houten en “Schutsmantel” in Bilthoven gekocht voor € 30,5 miljoen van stichting Warande. Met deze aankoop heeft Fidelity International exposure gekregen in de groeiende woonzorgsector.

De woonzorgcomplexen met in totaal 175 zorgappartementen zijn verworven middels een sale & leaseback transactie. Beide gebouwen worden langjarig terug gehuurd en worden door Warande de komende periode grootschalig gerenoveerd. Hierbij wordt het aantal zorgplaatsen op beide locaties uitgebreid. Daarnaast werken Fidelity en Warande samen om de complexen verder te verduurzamen.

Warande biedt ouderen met een complexe zorgvraag zorg-, verzorgings-, verpleeg-, behandel- en woonmogelijkheden in Houten en op de Utrechtse Heuvelrug. Met deze sale & leaseback heeft Warande een partner gevonden die meedenkt over de vastgoedexploitatie en waarbij de bedrijfsvoering, mede ook door de verbouwing, verder kan worden geoptimaliseerd.

Maarten Frouws, investment manager bij Fidelity International: “Demografische ontwikkelingen, met name vergrijzing, stuwen de groei van de woonzorgsector. De beleggingsmarkt voor de woonzorgsector institutionaliseert en groeit al jaren. Ondanks het beperkte aanbod is de internationale vraag naar dit type beleggingsproduct onverminderd groot. We doen hiermee wederom een thematische investering in een groeimarkt, gekoppeld aan de vergrijzende bevolking.”

Harry Finkenflügel, voorzitter Raad van Bestuur Warande: “Warande staat de komende jaren voor een grote opgave inzake renovatie en nieuwbouw van haar vastgoed. Door de verkoop van de twee panden is Warande in staat in relatief korte termijn deze opgave te realiseren. Met Fidelity hebben wij een partner gevonden die ons de komende jaren ondersteunt in het bereiken van onze strategische vastgoedplannen, namelijk appartementen beschikbaar stellen die voldoen aan de wensen van onze doelgroep.”

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund is het vlaggenschip van Fidelity’s vastgoedfondsen en richt zich uitsluitend op institutionele beleggers. Het fonds belegt in de eurozone met een focus op direct rendement en actief management.

Fidelity International werd bijgestaan door Solid Attorneys, Marble Real Estate, SGS-Search, C2N en Deloitte Real Estate Tax. Warande werd geadviseerd door Capital Value en Pels Rijcken.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?