Vestia verkoopt ontwikkellocatie Tweemolentjeskade 59-82 in Delft aan The Urban Woods Delft B.V.

0

Vestia heeft een ontwikkellocatie voor woningbouw aan de Tweemolentjeskade 59-82 in Delft verkocht aan The Urban Woods Delft B.V.. Dit is een gezamenlijke onderneming van investeerder Monteban en Urban Climate Architects. Het voormalige gebouw is inmiddels gesloopt en op de locatie wordt een appartementencomplex gebouwd door de koper.

De ontwikkellocatie ligt in de Bomenwijk in Delft. De Bomenwijk is op dit moment volop in ontwikkeling, waarbij duurzaamheid en sociale samenhang belangrijke speerpunten zijn. Het appartementencomplex maakt onderdeel uit van het ‘Masterplan Bomenwijk’. Het masterplan heeft als doel de naoorlogse wijk nieuw leven in te blazen. In de wijk wordt veel aandacht besteed aan de oorspronkelijke historische landschappelijke waarde.

The Urban Woods gaat een appartementencomplex met 2- en/of 3-kamerwoningen bouwen voor de vrije huursector. Hierbij gebruikt The Urban Woods houtbouw – een combinatie van CLT en GLT – als bouwmethodiek. Hiermee worden gezonde woningen gemaakt die CO2 opslaan. Gezond wonen naast het recreatiegebied ‘Delftse Hout’ in combinatie met verschillende gezamenlijke voorzieningen moeten zorgen voor een frisse, eigentijdse woonsfeer.

Vestia werd bij deze transactie juridisch begeleid door Dirkzwager en commercieel door BRiQ real estate.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?