BAM verkoopt werkmaatschappij BAM Galère aan Groupe Thomas & Piron

0

Koninklijke BAM Groep nv heeft overeenstemming bereikt met de Belgische bouwgroep Thomas & Piron over de verkoop van de aandelen van werkmaatschappij BAM Galère (inclusief de dochteronderneming BAM Lux en het materieel van BAM Galère, beheerd door BAM Mat). De transactie, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond. Partijen maken geen financiële details bekend over de transactie.

De transactie zal een beperkte invloed hebben op de winst-en-verliesrekening voor 2021 en de winstverwachting voor 2021 blijft ongewijzigd.

BAM Galère, gevestigd in Chaudfontaine (Luik), realiseert bouw- en infrastructuurprojecten voor zowel de publieke als de private sector. BAM Galère heeft een leidende positie in Franstalig België en is actief in Wallonië, Brussel en – via dochteronderneming BAM Lux – in het Groothertogdom Luxemburg. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer € 200 miljoen en telt 650 medewerkers, die bouw- en infraprojecten realiseren. Tot de huidige projecten behoren een nieuw ziekenhuis in Doornik (CHwapi 2), cultureel centrum ‘Pôle des Savoirs’ in Luik, de ruwbouw voor het gebouw Jean Monnet 2 voor de Europese Commissie in Luxemburg-Kirchberg, de renovatie van het Huccorgne-viaduct in de snelweg E42/A15 bij Wanze en het Metro 3-project in Brussel (tunnelverbinding Noordstation).

Ruud Joosten, CEO Koninklijke BAM Groep, zegt: ‘Met deze transactie zetten wij een verdere stap voorwaarts in de uitvoering van onze strategie Building a sustainable tomorrow. We herstructureren BAM’s portfolio van bedrijven om ons te concentreren op markten en projecten waar we onze bewezen concurrentiekracht kunnen benutten en kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame oplossingen in de bouwsector. Met Thomas & Piron als nieuwe eigenaar hebben wij een betrouwbare partner gevonden en de weg uitgezet voor de succesvolle toekomst van BAM Galère en de medewerkers.’

Eerder dit jaar heeft BAM bekend gemaakt dat de Groep overeenstemming had bereikt over de desinvestering van BAM Swiss, BAM Facilities Services (Duitsland) en BAM Deutschland.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?