Verkoop van woningcomplex in Rotterdam aan ERES

0

Vastgoedbelegger ERES koopt van drie particuliere investeerders een woningcomplex aan de Willem van Boelrestraat in Rotterdam. Het complex bestaat uit tien garageboxen en 63 appartementen die variëren tussen de 46 en 90 vierkante meter.

Het complex ligt in de wijk Het Lage Land in stadsdeel Prins Alexander. Deze wijk wordt gekarakteriseerd door veel groene ruimtes en de afwisseling in hoog- en laagbouw. Voor ERES is dit het tweede complex in Het Lage Land.

“De wijk Het Lage Land is de afgelopen jaren zeer populair bij woningzoekers. Het aantal huurtransacties is behoorlijk gestegen. De relatief lage huur ten opzichte van Rotterdam zorgt voor een grote aantrekkingskracht.’’ Zegt Brian Ederveen, Senior Consultant Capital Markets. ‘’De gemiddelde jaarlijkse huurprijsstijging van de wijk is de afgelopen zeven jaar met 10% gestegen, in Rotterdam ligt het gemiddelde van deze stijging op 7,8%. Door de populariteit is de huurpotentie zeer goed.’’

De verkopende partij werd geadviseerd door Colliers en Kooijman Autar Notarissen. ERES werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff. ERES is een beursgenoteerd fonds uit Canada en heeft een portefeuille van 141 complexen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?