Particuliere belegger koopt The Albus Hotel in Amsterdam

0

The Albus Hotel gelegen aan de Vijzelstraat 43 t/m 51 in Amsterdam is verkocht aan Vischjager Vastgoed. Het betreft een modern hotel met 72 kamers, 3 studio’s en bar/restaurant Senses. Het hotel is langjarig verhuurd aan The Albus. Het vastgoed was in eigendom van een particulier beleggingsvehikel.

Zeldzaam product
The Albus hotel is gelegen in het bruisende hart van Amsterdam centrum, op loopafstand van het Rembrandtplein, Rokin en de Bloemenmarkt. Het is een zeer populaire bestemming voor buitenlandse toeristen en dagjesmensen. De historische panden, prachtige musea en de typisch gezellige Amsterdamse sfeer, maakt deze oude binnenstedelijke omgeving een populair uitgaansgebied voor jong en oud. Dat er het afgelopen jaar nagenoeg geen hoteltransacties hebben plaatsgevonden, maakt deze deal extra bijzonder.

Bas Wilberts, Head of Residential & Hotel Investment bij Savills Nederland, licht toe: “Sinds de Covid-19 pandemie heeft de hotelsector het zwaar te verduren. Desalniettemin kon het Nederlandse hotelvastgoed rekenen op aanhoudende beleggersinteresse. Core beleggingen, waaronder hotels in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden, kunnen op onvermindere interesse rekenen van zowel binnenlandse- als buitenlandse investeerders.”

“We zijn ontzettend trots dat wij in deze moeilijk tijd de verkoper hebben kunnen bijstaan tijdens dit proces. Mede door onze internationale, maar voornamelijk lokale expertise op het gebied van hotelvastgoed hebben wij de opdrachtgever van het beste advies kunnen voorzien en heeft deze succesvolle off-market verkoop van The Albus kunnen plaatsvinden, waarbij de koper geïntrocudeerd is door Invast Hotels die koper in het volledige proces ook op hotelgebied heeft geadviseerd.”

Savills heeft de verkoper van commercieel advies voorzien tijdens de transactie. Het traject werd juridisch begeleid door Labré Advocaten (verkoper) en DFLS Legal & Tax en SBvG Notarissen (koper). Technisch werd koper bijgestaan door FiMek Estate en commercieel door Invast.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?