Bestemmingsplan De CAAI onherroepelijk

0

BPD en gemeente Eindhoven houden de vaart erin.

Zonder bezwaren en beroepen is het bestemmingsplan voor De CAAI (voormalig Campinaterrein te Eindhoven) onlangs onherroepelijk vastgesteld. Een belangrijke mijlpaal die binnen een afzienbare tijd is gerealiseerd. Met deze binnenstedelijke gebiedsontwikkeling realiseert BPD| Bouwfonds Gebiedsontwikkeling 700 woningen en 21.500 m² overige functies voor de stad Eindhoven. Grotendeels betaalbare huur- en koopwoningen op een unieke locatie in de stad, langs het kanaal.

Erik Leijten – directeur BPD regio Zuid: “. Vorig jaar net voor de zomer is de anterieure overeenkomst ondertekend en nu anderhalf jaar later is het bestemmingsplan onherroepelijk vastgesteld zonder bezwaren en beroepen. Een traject uit het boekje. Voor zo’n complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkeling is dit echt bijzonder. Dit hebben wij te danken aan alle betrokkenen zowel binnen de gemeente als de omwonenden en andere stakeholders en relaties die samen met ons ervoor zijn gegaan. De wil om het voor elkaar te krijgen was enorm.”

Wethouder Yasin Torunoglu (Wonen en Ruimtelijke Ontwikkeling): “De schop zit in de grond en daarmee komt de realisatie van deze prachtige nieuwe én duurzame stadswijk weer een stap dichterbij. De CAAI koestert het historische karakter van het Campinaterrein, maar geeft het gebied wel de opwaardering die het verdient. Het wordt een nieuwe hotspot voor ontmoeting en innovatie. En nog belangrijker, het levert een forse bijdrage aan het woningtekort. Ik kijk uit naar de volgende mijlpaal!”

Inmiddels zijn de sloop- en bouwrijpwerkzaamheden op De CAAI van start gegaan. “Er gebeurt momenteel van alles op de locatie”, vertelt Mireille Knape senior locatiemanager De CAAI. De werkzaamheden betreffen in eerste instantie het slopen van bestaande panden, waarbij de monumentale panden op het terrein uiteraard behouden blijven. Concreet gaat het om opruimwerkzaamheden, opbreekwerkzaamheden, grondwerkzaamheden, rioleringswerkzaamheden, saneringswerkzaamheden en het aanbrengen van tijdelijke verharding.
De sloop duurt ongeveer t/m april 2022. Tegelijkertijd wordt het terrein gereed gemaakt voor de eerste bouwwerkzaamheden die vanaf ongeveer mei/ juni 2022 gaan plaatsvinden.

“Uiteraard hadden wij dit moment graag willen vieren met alle omwonenden en betrokkenen. Maar helaas door de aangescherpte corona-maatregelen hebben wij anders moeten besluiten. Volgend jaar staat nog veel op de planning. Wie weet kunnen wij dan alsnog een fysiek event organiseren om de behaalde mijlpalen alsnog samen met alle betrokkenen te vieren”, aldus Mireille Knape.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?