International Workplace Group en HMSHost International openen Spaces Lounge op Schiphol

0

International Workplace Group (IWG), de grootste aanbieder van flexwerkplekken wereldwijd kondigt vandaag aan te gaan samenwerken met HMSHost International, wereldwijde marktleider in hospitality op vliegvelden, stations en winkelcentra. IWG breidt haar netwerk fors uit met nieuwe locaties en formats om aan de groeiende vraag naar hybride werken te kunnen voldoen. Eind dit jaar openen zij een ‘high end lounge and meeting room centre’ in het hart van Amsterdam Airport Schiphol op de derde verdieping van Terminal 1. Een unieke plek, met panoramisch uitzicht over het platform en vertrekkende en aankomende vliegtuigen, voorzien van alle luxe van een professionele werkplek.

Krachten bundelen
De opening is onderdeel van de uitbreidingsplannen van IWG, waarmee het bedrijf nadere invulling geeft aan zijn doel om mensen en bedrijven altijd en overal een eersteklas werkplek te kunnen bieden. De nieuw te openen Spaces Lounge is de tweede Spaces op Schiphol, naast The Outlook locatie waar Spaces in een strategische samenwerking met Microsoft een totaal vernieuwd kantoorconcept heeft neergezet. De nieuwste locatie, Spaces Lounge, bevat zes volledig ingerichte ruimtes met werkplekken voor ruim honderd professionals, aangepast aan een luchthaven-omgeving. De meeting rooms zijn voor iedereen te boeken, ongeacht het bezit van een Spaces-membership. HMSHost International zorgt voor een gevarieerd horeca aanbod in de lounge of in het nabijgelegen restaurant. Het is voor het eerst dat twee partijen van deze omvang hun krachten bundelen in een dergelijke samenwerking. Reizigers kunnen vanaf eind dit jaar van deze locatie gebruik maken naast de andere ruim 3.300 IWG-locaties verspreid over 120 landen die al meer dan 8 miljoen klanten bedienen.

“Met duizenden locaties helpen we mensen om te werken waar dat voor hen het fijnste is. Deze samenwerking met HMSHost is de belichaming van tijd- en plaatsonafhankelijk werken. We bieden een unieke propositie door onze expertises samen te voegen, zodat onze gasten van zowel uitstekende horeca en hospitality kunnen genieten als gebruik kunnen maken van de Spaces meeting rooms en business lounge. Dit alles in terminal 1 van de internationale hub Amsterdam Airport Schiphol, waarmee we voor gasten een bijzondere plek realiseren om te kunnen werken en ontmoeten”, aldus Annelou de Groot, Development Director bij IWG.

Ook HMSHost International is verheugd met de samenwerking. Sytze van der Aa, Regional Managing Director Europe voor HMSHost International: “Dit is een prachtig voorbeeld van een samenwerking op basis van onze sterktes en het positieve signaal wat we daarmee aan de industrie afgeven. We kijken er naar uit gasten van de Spaces Lounge te ontvangen waarbij we met onze persoonlijke aandacht, waar we om bekend staan, en een spannend op maat gemaakt menu voor de Spaces werkomgeving het verschil maken.”

De markt wordt gedreven door een sterke behoefte aan flexibiliteit en wendbaarheid die bijdraagt aan zowel de bedrijfsgroei als medewerkerstevredenheid. Alle Spaces Centers zijn ontworpen om een belangrijke bijdrage te leveren aan de productiviteit van deze professionals. Dat doet IWG door het aanbieden van onder andere toonaangevende technologie, een professionele receptie of hospitality in de vorm van goed eten en drinken. Dat laatste altijd in samenwerking met gerenommeerde hospitality partners.

De Spaces Lounge op Amsterdam Airport Schiphol is gepland voor opening in Q4 van 2021.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?