Aan de Stegge Twello realiseert bedrijfsgebouw Cascade op Stichtsekant Almere

0

Op Bedrijvenpark Stichtsekant in Almere is Aan de Stegge Twello gestart met de realisatie van een nieuw bedrijfspand voor Cascade.

Efficiency middels nieuwbouw
Cascade, nu gevestigd op bedrijventerrein De Vaart in Almere, is wereldleider in kwalitatief hoogwaardige voorzetapparatuur, vorken en accessoires voor heftrucks. Met nieuwbouw wenst Cascade de bedrijfsvoering en logistiek te optimaliseren. Het bouwplan dat samen met Aan de Stegge Twello is ontwikkeld bestaat uit een compact bedrijfsgebouw met een efficiënte interne logistiek, in- en uitexpeditie en laadkuilen. Het bedrijfsgebouw aan Fort Ruigenhoek zal bestaan uit 3.680 m² bedrijfshal en een tweelaags kantoor van 438 m² per verdieping.

40 bouwprojecten in Almere
Inmiddels is Aan de Stegge Twello een bekende partij in de gemeente Almere. Het betreft maar liefst het 40e bouwproject in Almere en het zesde op Bedrijvenpark Stichtsekant dat Aan de Stegge Twello realiseert. Daaruit blijkt de succesvolle langjarige samenwerking met de ondernemers en de gemeente Almere.

Bas te Riele, commercieel projectmanager bij Aan de Stegge Twello:
“Wij zijn trots dat we dit project voor Cascade in Almere mogen realiseren. De nieuwbouw wordt gerealiseerd vlakbij de door ons gerealiseerde nieuwbouw voor Dimensio, Flamco, Durfort Vastgoed, PostNL en J-Club. De locatie in het entreegebied van Stichtsekant is prachtig.”

Wethouder Maaike Veeningen van de gemeente Almere:
“Het Amerikaanse bedrijf Cascade bestaat al meer dan 70 jaar en is al 39 jaar gevestigd in Almere. Ik ben blij dat zij opnieuw voor Almere gekozen hebben bij de bouw van een nieuw bedrijfspand. Dit is belangrijk voor de werkgelegenheid van Almere en fijn voor de medewerkers die in Almere wonen.”

Flexibel en bijna energieneutraal
De nieuwbouw wordt bijna energieneutraal (BENG) gerealiseerd met een flinke hoeveelheid zonnecellen. Bij de ontwikkeling was de toekomstbestendigheid van het gebouw een belangrijk aandachtspunt. Aan de Stegge Twello heeft het gebouw dusdanig flexibel ontwikkeld dat het op termijn breed inzetbaar is voor andere gebruikers. Het ontwerp van het gebouw kwam tot stand met Sec. Architecten.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?