Viviane Regout vertrekt bij woningcorporatie Ymere

0

Viviane Regout stopt eind 2021 als directeur Portefeuillevernieuwing van de directieraad van woningcorporatie Ymere. Zij heeft aangegeven dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Viviane Regout begon in 2012 als directeur projectontwikkeling en werd in 2014 onderdeel van de directieraad, verantwoordelijk voor assetmanagement, transactiemanagement, conceptontwikkeling, stedelijke vernieuwing en projectontwikkeling.

“Het was een turbulente tijd in die begin jaren; door de economische crisis en de parlementaire enquête werd het speelveld van corporaties sterk verkleind. We hebben toen stevige ingrepen moeten doen in de organisatie en in de portefeuille; door verkoop werd het werkgebied compacter en het investeringsprogramma werd sterk teruggebracht. Het heeft Ymere financieel robuuster gemaakt en we hebben de transitie gemaakt van projectontwikkelaar naar belegger, die sociale huurwoningen realiseert voor onze doelgroep. Dat heeft focus gebracht en aandacht voor onze huurder; een goede beweging. Ik zal me blijven inzetten voor het realiseren van goede steden, met focus op de transitie naar een duurzame wereld en het versnellen van de vernieuwing in de vastgoedsector door verbindend leiderschap en oog voor de maatschappelijke urgenties. Jullie horen binnenkort meer over mijn volgende bestemming. Graag tot ziens!”

Erik Gerritsen, voorzitter directieraad Ymere: “De laatste jaren is er meer financiële ruimte gekomen en is ook het aantal nieuwbouwprojecten weer toegenomen. We hebben een gezonde ambitie om de komende 5 jaar circa 3.400 woningen toe te voegen waarvan zo’n 750 flexwoningen. Wij zijn trots op nieuwbouw projecten als Overhoeks, Nobelhorst en Tudorpark. En ook op de zorgvuldige renovaties als de Van der Pekbuurt Zuid, het Rozenprieel en de Reimerswaalbuurt. Het team Portefeuillevernieuwing is, mede dankzij Viviane, professioneel en betrokken aan de slag met het bouwen en renoveren van goede, betaalbare woningen in de MRA voor onze huurders. En daar zullen we op volle kracht mee doorgaan”.

Vanaf 2018 was Viviane ook verantwoordelijk voor Yvastgoed, de dochteronderneming met circa 1.500 vrije sector huurwoningen in de MRA, met als hoofddoel te zorgen voor een stabiel en meerjarig portefeuillerendement ten behoeve van de Stichting Ymere. Viviane Regout volgde een opleiding tot bouwkundig ingenieur aan de TU Delft, was projectontwikkelaar bij diverse bedrijven en bekleedde management/directie functies bij ontwikkel- en bouwbedrijven. Sinds 2021 is Viviane bestuurslid bij Neprom.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?