Start bouw 68 sociale huurappartementen in Offem Zuid, Noordwijk

0

Aan de rand van de groene nieuwbouwwijk Offem Zuid in Noordwijk komen nieuwe betaalbare huurwoningen. Wethouder Alkemade gaf het startsein voor de bouw van 68 sociale huurappartementen. De woningen worden ontwikkeld door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Van Rhijn Projectontwikkeling samen met woningstichting Stek en worden gebouwd door Van Rhijn Bouw.

Wethouder Alkemade van de gemeente Noordwijk: “Het is heel mooi dat we in Offem Zuid het aantal betaalbare woningen in Noordwijk kunnen uitbreiden. De sociale huurappartementen zijn een belangrijke aanvulling in deze dorpse wijk.”

Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij BPD namens de ontwikkelingscombinatie: “BPD en Van Rhijn Projectontwikkeling leveren met 250 van de in totaal 750 nieuwe woningen graag een bijdrage aan de diverse nieuwe woningen die nodig zijn. Door de goede samenwerking met Woonstichting Stek kunnen we nu 68 nieuwe sociale woningen toevoegen aan de woningvoorraad van Noordwijk.”

Bas Bulten, projectontwikkelaar nieuwbouw van Stek, is blij dat de bouwstroom voor sociale huurwoningen in Noordwijk kan doorgaan. “Het project Northgo hebben we net opgeleverd en het is goed dat we nu in Offem Zuid aan de slag kunnen. We weten allemaal dat Noordwijk in de sociale huursector nog een achterstand heeft in te halen.”

Integrale kwaliteit
Het integrale plan voor de wijk neemt de ruimtelijke kwaliteit van de Voorstraat als uitgangspunt. Deze statige architectuur wordt doorgetrokken in de nieuwbouwwijk. Door alle wensen en eisen op het gebied van stedenbouw, architectuur en betaalbaarheid op een goede manier samen te brengen, is een prachtige wijk ontstaan die de tand des tijds op een duurzame wijze zal doorstaan. Extra zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex maken de woningen energiezuinig, hiermee voldoen ze aan het energieverbruik van nul-op-de-meter.

Kwalitatieve architectuur
Met de gemeente, landschapsarchitecten BoschSlabbers en de verschillende architectenbureaus – Van Manen, Venster en Stol – is een hoge architectonische en ruimtelijke kwaliteit neergezet, die een uitdagend referentiekader is voor de fasen van de wijk die nog volgen. De twee nieuwe appartementengebouwen zijn ontworpen door Stol Architecten en volgen de verticale geleding van de overige gevels. De grote raampartijen rond het complex zorgen voor veel licht in de woningen.

Ontmoetingsruimte
Alle appartementen zijn gesitueerd rondom een inpandige ‘open’ corridor met daklichten. Hierdoor komt er veel daglicht in het hart van de gebouwen en is volop ruimte voor contact en verbinding. In totaal komen er 13 tweekamerappartementen van 46m2 en 55 driekamerappartementen van 70m2 bij in Offem Zuid. De woningen worden door Stek verhuurd aan een brede doelgroep, van starters tot senioren en waarschijnlijk in de eerste helft van 2023 opgeleverd.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?